Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

05/12/1908- Μια μαύρη μέρα στην ιστορία της Newcastle

Σαν σήμερα το 1908 η Newcastle που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο τέλος εκείνης της σαιζόν, ηττήθηκε με το εκκωφαντικό 9-1 εντός έδρας από την μεγάλη της αντίπαλο Sunderland.

Η 5η Δεκεμβρίου του 1908 είναι μια μέρα που θέλουν να διαγράψουν οι φίλαθλοι της Newcastle, καθώς αν και στο τέλος της σαιζόν η ομάδα τους κατέκτησε το πρωτάθλημα, δέχθηκαν ένα ισχυρό χαστούκι από την μισητή αντίπαλο Sunderland, η οποία τους συνέτριψε με το ευρύ 9-1 μπροστά σε ένα κατάμεστο από 56,000 θεατές St Jame’s Park.

Με την ήττα αυτή οι “καρακάξες” είναι η μοναδική ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα της 1ης κατηγορίας στην Αγγλία και υπέστη μια τόσο μεγάλη ήττα στην διάρκεια της ίδιας χρονιάς. Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό αρνητικό ρεκόρ της Newcastle από εκείνο το παιχνίδι, η ομάδα από τον βορρά της Αγγλίας μοιράζεται το ρεκόρ της μεγαλύτερης εντός έδρας ήττας στην 1η κατηγορία μαζί με την Wolves, που ηττήθηκε 0-8 απ’την West Bromwich και την Cardiff City που ηττήθηκε με 1-9 από την Wolves.

Η μεγαλύτερη όμως ήττα στην ιστορία της Toon ανεξαρτήτως κατηγορίας είναι το 9-0 από την Burton Wanderers στις 15 Απριλίου του 1895 στο πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας, ενώ αντιθέτως η μεγαλύτερη της νίκη είναι το 13-0 σε βάρος της Newport County επίσης στην β’ κατηγορία στις 5 Οκτωβρίου του 1946.

Την τεράστια αυτή νίκη της Sunderland δεν μπόρεσε ποτέ να την φτάσει η Newcastle όσων αφορά την έκταση που πήρε το σκορ, όμως πλησίασε αρκετά πετυχαίνοντας δυο νίκες με 6-1, μία εξ’αυτών εντός και η άλλη εκτός έδρας, η πρώτη τον Οκτώβριο του 1920 και η δεύτερη τον Δεκέμβριο του 1955.

Γυρνώντας στον αγώνα της 5ης Δεκεμβρίου του 1908 η γηπεδούχος Newcastle ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα ποδοσφαιριστές ενώ κάνοντας αναφορά για τα γκολ, αξίζει να σημειωθεί ότι τα οχτώ από τα εννέα επιτεύχθηκαν στο β’ ημίχρονο μέσα σε 28 λεπτά, καθώς το α’ ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *