Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

06/11/1986- Το ξεκίνημα ενός sir στο “Θέατρο των Ονείρων”

Σαν σήμερα το 1986 η Manchester United ανακοίνωνε την πρόσληψη του νέου της προπονητή, μετά την απομάκρυνση του Ron Atkinson και το όνομα αυτού Alex Ferguson, που εξελίχθηκε σε προπονητή θρύλο των “Κόκκινων Διαβόλων”.

Ο ανερχόμενος τότε προπονητής Alex Ferguson, είχε ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια του με την Aberdeen στη Σκοτία, όπου κατάφερε να μπει σφήνα στην κυριαρχία των γιγάντων Celtic και Rangers, κατακτώντας πρωταθλήματα και κύπελλα καθώς και ευρωπαϊκά τρόπαια, όπως το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Η δουλειά του είχε ήδη αρχίσει να προσελκύει θαυμαστές από την Αγγλία και το 1982 ήρθε η πρώτη πρόταση, από την Wolves να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία, η οποία και απορρίφθηκε. Στη συνέχεια το 1985 υπήρχε η φημολογία, ότι θα αναλάβει τον πάγκο της Liverpool μετά την απόσυρση του Joe Fagan, ενώ ένα χρόνο αργότερα ήταν σειρά των Tottenham και Arsenal να κάνουν προσπάθεια να τον αποκτήσουν, οι οποίες εν τέλει δεν καρποφόρησαν.

Τελικά κερδισμένη της υπόθεσης βγήκε η Manchester United, την πρόταση της οποίας αποδέχθηκε ο Σκοτσέζος προπονητής και στις 6 Νοεμβρίου του 1986 έγινε η επίσημη παρουσίαση του στο Old Trafford. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο παιχνίδι του Ferguson σαν προπονητής της United δεν συνοδεύτηκε με επιτυχία, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Oxford United εκτός έδρας.

Μπορεί οι πρώτες επιτυχίες της Manchester United με τον Sir Alex Ferguson στον πάγκο της να μην ήρθαν αμέσως, όταν όμως ήρθαν άρχισαν να πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα, μετά από 26 χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας κατέκτησε 38 τρόπαια μεταξύ των οποίων 13 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 2 Champions League.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *