Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

07/02/1970- Η ημέρα που ο George Best ήταν “εξάσφαιρος”

Σαν σήμερα το 1970 ο σπουδαίος George Best έδωσε μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση, πετυχαίνοντας έξι τέρματα στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Manchester United με αντίπαλο την Northampton για τον 5ο γύρο του FA Cup.

Η United επικράτησε της Northampton με το εντυπωσιακό 8-2 και όπως ήταν φυσικό προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου η πορεία της σταμάτησε στα ημιτελικά, καθώς αποκλείστηκε από την Leeds του Don Revie μετά από τρεις αγώνες.

Την 7η Φεβρουαρίου του 1970 η απόδοση του Best ήταν εξωπραγματική και το διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας τις δηλώσεις δύο ποδοσφαιριστών της Northampton. Αρχικά ο τερματοφύλακας Kim Book δήλωσε: “Εκείνη την ημέρα ούτε το Τείχος του Βερολίνου δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει” και στην συνέχεια ο αμυντικός Ray Fairfax που ήταν ο προσωπικός αντίπαλος του Best είπε: “Το πλησιέστερο που βρέθηκε κοντά μου ήταν όταν δώσαμε τα χέρια μετά το τέλος του αγώνα”.

Τα έξι γκολ που πέτυχε ο George Best του απέφερε μια πρόσκληση στην Downing Street από τον τότε πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Harold Wilson, ο οποίος του είχε στείλει και αρκετά γράμματα, από την σκοπιά του ποδοσφαιρόφιλου. Επίσης η επίδοση αυτή ψηφίστηκε από το Βρετανικό κοινό στην 26η θέση των 100 σπουδαιότερων στιγμών στον αθλητισμό.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *