Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

07/12/2002- Όταν η Arsenal στέρεψε από γκολ

Σαν σήμερα το 2002 η Arsenal έχανε 2-0 από την Manchester United στο Old Trafford και έμπαινε τέλος στο σερί της, των συνεχόμενων παιχνιδιών που σκόραρε, σταματώντας στα 55 παιχνίδια.

Στις 7 Δεκεμβρίου του 2002 σταμάταγε το σερί των συνεχόμενων παιχνιδιών που σκοράρει η Arsenal, καθώς απέτυχε να σκοράρει στην ήττα με 2-0 από την Manchester United στο Old Trafford, το κοντέρ σταμάτησε στα 55 συνεχόμενα παιχνίδια. Το σερί της Arsenal των 55 συνεχόμενων παιχνιδιών που μια ομάδα σκοράρει, αποτέλεσε νέο ρεκόρ, σπάζοντας παράλληλα εκείνο της Chesterfield των 46 παιχνιδιών το διάστημα μεταξύ 1929-30.

Το σπουδαίο αυτό σερί-ρεκόρ ξεκίνησε στις 19 Μαΐου του 2001 στην εκτός έδρας ήττα της Arsenal από την Southampton με 3-0 και έληξε στο σπίτι της μεγάλης τότε αντιπάλου Manchester United, κάτι που έμελλε να επαναληφθεί στις αρχές της σαιζόν 2004-2005 όταν τότε η United επικρατούσε ξανά των κανονιέρηδων με το ίδιο σκορ και τους έσπαγε το σερί των αήττητων αγώνων που σταμάτησε στα 49 παιχνίδια.

Την ίδια περίπου εποχή η ομάδα του Wenger έτρεξε και το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων νικών σε αγώνες πρωταθλήματος στην ιστορία της Premier League,από τις 10 Φεβρουαρίου του 2002 μέχρι και τις 18 Αυγούστου του ίδιου έτους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αμέσως προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Manchester United, το σερί της οποίας σταμάτησε στους 12 συνεχόμενους νικηφόρους αγώνες.

Στην αναμέτρηση του Old Trafford τα γκολ για τους γηπεδούχους είχαν πετύχει οι Juan Sebastian Veron και Paul Scholes, με το γκολ του Αργεντινού να προέρχεται από χέρι του Van Nistelroy, στο ξεκίνημα της φάσης που δεν καταλόγισε ο διαιτητής. Το απόγευμα εκείνο φάνηκε από το α’ημίχρονο ότι δεν θα είναι γούρικο για την Arsenal,καθώς εκτός από το γκολ που είχε δεχθεί, είδε τον τερματοφύλακα της Rami Shaaban να τραυματίζεται.

Το τέλος της σαιζόν 2002-03 βρήκε την ομάδα του Sir Alex Ferguson να κατακτάει το πρωτάθλημα αφήνοντας στη δεύτερη θέση την ομάδα του Αλσατού.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *