Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

08/09/1958- Ντεμπούτο ενός τζέντλεμαν με την φανέλα της West Ham

Σαν σήμερα το 1958 έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της West Ham ο 17χρονος τότε Robert Frederick Chelsea Moore, που έγινε ευρέως γνωστός ως Bobby Moore, αντίπαλος των “Σφυριών” ήταν η Manchester United την οποία νίκησαν με 4-2 στο Upton Park.

Ο Bobby Moore πραγματοποίησε 544 συμμετοχής σε αγώνες πρωταθλήματος με τη φανέλα της West Ham πριν μετακομίσει στην Fulham το 1978. Το κοντέρ των συμμετοχών με το εθνόσημο της Αγγλίας έγραψε 108, από τις οποίες ξεχωρίζουν ο νικηφόρος για τα λιοντάρια τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, στον οποίο ήταν αρχηγός, καθώς και ο αγώνας με αντίπαλο την Βραζιλία στο Μουντιάλ του 1970 στο Μεξικό, όπου είχε τρομερή απόδοση παρ’όλο που τελικά η Αγγλία ηττήθηκε.

Ο Moore γεννήθηκε στο Barking,πήγε σχολείο στο Leytonstone και εντάχθηκε στα “Σφυριά” σε ηλικία 15 ετών, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι μέντορας του ήταν ο Malcolm Alisson, ο παίκτης στη θέση του οποίου είχε περάσει ως αλλαγή στο ντεμπούτο του. Για τον Moore μίλησε ο θρύλος του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου Pele μετά την ανακοίνωση του θανάτου του και δήλωσε: “Ήταν φίλος μου και συνάμα ο καλύτερος αμυντικός τον οποίο είχα αντιμετωπίσει. Ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή καθώς και έναν τζέντλεμαν”.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *