Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

08/12/2005- Το Old Trafford δεν αποδείχθηκε φιλόξενο για τον Beckham

Σαν σήμερα το 2005 η επιστροφή του David Beckham στο Old Trafford για λογαριασμό της εθνικής Αγγλίας, σημαδεύτηκε από την αποβολή του με δύο κίτρινες κάρτες στον αγώνα με αντίπαλο την Αυστρία για τα Προκριματικά του Μουντιάλ του 2006.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 2005 ο David Beckham επέστρεφε στο Old Trafford για λογαριασμό της εθνικής Αγγλίας, καθώς αγωνιζόταν πλέον στην Real Madrid, η μοίρα όμως τα ήθελε έτσι ώστε ο Beck’s να αποβληθεί, αντικρίζοντας δύο κίτρινες στον αγώνα των προκριματικών του Μουντιάλ με αντίπαλο την Αυστρία. Με την αποβολή αυτή ο Beckham, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των «τριών λιονταριών», που αποβάλλεται δύο φορές φορώντας την φανέλα με το εθνόσημο. Η προηγούμενη φορά που αποβλήθηκε ο παλαίμαχος άσσος ήταν στο Μουντιάλ του 1998 στην Γαλλία στον αγώνα της φάσης των 16 με αντίπαλο την Αργεντινή, αυτή τη φορά με απ’ευθείας κόκκινη για κλοτσιά εκτός φάσης στον Diego Simeone, σημερινό προπονητή της Atletico Madrid.

Σε συλλογικό επίπεδο ο Beckham έχει αντικρίσει συνολικά πέντε κόκκινες κάρτες, με τις τέσσερις εξ’αυτών να έρχονται σε αγώνες για το ισπανικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Real Madrid και την τελευταία με την φανέλα της γαλλικής PSG σε αγώνα εναντίον της Evian. Εκτός όμως από τις κόκκινες έχει δεχθεί και αρκετές κίτρινες κάρτες, 41 στον αριθμό, όλες φορώντας τη φανέλα των “galacticos”.

Η αποβολή του στον αγώνα με την Αργεντινή τον έκανε μαύρο πρόβατο για κάποιους φιλάθλους της εθνικής του, καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για τον αποκλεισμό των «τριών λιονταριών», από την συνέχεια του Μουντιάλ της Γαλλίας. Η κριτική που δεχόταν για την αποβολή του κορυφώθηκε στον αγώνα με αντίπαλο την Πορτογαλία για τα τελικά του EURO 2000, στην ήττα της Αγγλίας με 3-2, όπου δεχόταν πειράγματα από μια μερίδα οπαδών της χώρας του και εκείνος ανταπέδωσε υψώνοντας τους το μεσαίο του δάχτυλο.

O Beckham με το πέρασμα του χρόνου άρχισε να γίνεται από μοιραίος ωραίος, η αρχή έγινε με την έλευση του Sven-Goran Erickson, ο οποίος τον έχρισε αρχηγό, στην συνέχεια είχε καθοριστική συμβολή με την απόδοση του στην εντυπωσιακή εκτός έδρας νίκη με 5-1 εναντίον της Γερμανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006.

Η στιγμή της καταξίωσης ήρθε στο τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών με αντίπαλο την Ελλάδα εντός έδρας, όπου η Αγγλία χρειαζόταν νίκη ή ισοπαλία για να προκριθεί. Λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης η Αγγλία βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-1 και σε κάποια φάση ο Sherringham κέρδισε φάουλ λίγο έξω απ’ την αντίπαλη μεγάλη περιοχή. Αυτό ήταν, ο αρχηγός πλέον Beckham έστησε την μπάλα και με μια εκτέλεση φάουλ με πολλά φάλτσα, σήμα-κατατεθέν του είδε την μπάλα να αναπαύεται στα δίχτυα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *