Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

10/10/2009- Rob Green: Ο 1ος Άγγλος τερματοφύλακας που αποβάλλεται

Σαν σήμερα το 2009 ο τότε τερματοφύλακας της εθνικής Αγγλίας Rob Green, στον αγώνα των τριών λιονταριών με αντίπαλο την Ουκρανία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής της επόμενης χρονιάς, έγινε ο πρώτος Άγγλος τερματοφύλακας που αποβάλλεται.

Στην αναμέτρηση του Dnipropetrovsk στο 14ο λεπτό ο Green ανέτρεψε τον Milevskiy εντός της περιοχής και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, το μόνο ελαφρυντικό του διεθνή τερματοφύλακα ήταν ότι τον πρόδωσε η άμυνα του και συγκεκριμένα ο Rio Ferdinand, που δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και την άφησε να περάσει από πάνω του, με συνέπεια η μπάλα να φτάσει στον Ουκρανό.

Στη θέση του Green μπήκε ο David James, ο οποίος στην πρώτη του ενέργεια στάθηκε τυχερός, καθώς το πέναλτι του Shevchenko βρήκε το δοκάρι και έτσι διατηρήθηκε το μηδέν. Τελικά η Αγγλία δέχθηκε γκολ στην αναμέτρηση και εν τέλει ηττήθηκε με 1-0, ένα αποτέλεσμα που δεν στοίχισε στους Άγγλους, καθώς είχαν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στο Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *