Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

11/01- Μια ημέρα που είχε λίγο απ’όλα

Σαν σήμερα το 2007 ο ποδοσφαιρικός πλανήτης σοκαρίστηκε από την ανακοίνωση του David Beckham, ότι θα αποχωρήσει από την Μαδρίτη και την Real, με προορισμό το Λος Άντζελες και τους Galaxy. Το αρχικό σοκ όμως περιορίστηκε, όταν έγιναν γνωστές οι αποδοχές του, θα έβγαζε 128 εκατομμύρια λίρες στα 5 χρόνια που θα παρέμενε στην ομάδα.

Μια ημέρα σαν σήμερα το 2014 ένας υπέρβαρος φίλαθλος της Norwich City, o Lee Coolahan είχε ταξιδέψει στο Λίβερπουλ, για να παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της ομάδας του με αντίπαλο την Everton και κόλλησε σε κάποιο τουρνικέ του γηπέδου. Ο φίλαθλος των “καναρινιών” χρησιμοποίησε αυτή την ντροπιαστική εμπειρία προς όφελος του, καθώς μέσα σε διάστημα 18 μηνών μετά από εκείνο το συμβάν έχασε σχεδόν 100 κιλά, από τα περίπου 215 πήγε στα 115.

Γυρνώντας τον χρόνο αρκετά ακόμα χρόνια πίσω σαν σήμερα το 1978, είδε το πρώτο φως του ήλιου στο Λέστερ ο Emille William Ivanhoe Heskey, όπως είναι το πλήρες όνομα αυτού του πολύ σπουδαίου πρώην Άγγλου επιθετικού, που κόσμησε με την παρουσία του την Premier League.

Το όνομα του ο Heskey το έφτιαξε στην ομάδα της γενέτειρας του,την Leicester, στην ακαδημία της οποίας έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία εννέα ετών και στα 17 του έκανε το ντεμπούτο του με την ανδρική ομάδα, στην αναμέτρηση εναντίον της QPR τον Απρίλιο του 1995.

Την επόμενη σαιζόν που η Leicester είχε υποβιβαστεί στην Championship ήρθε και το πρώτο γκολ του Heskey, ενώ την σαιζόν 1996-97 που η ομάδα του ανέβηκε ξανά στην Premier League, πέτυχε 10 τέρματα σε 35 εμφανίσεις και επίσης πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στον τελικό με την Middlesbrough και τον έστειλε σε επαναληπτικό τον οποίο κέρδισε η ομάδα του.

Μετά από πέντε χρόνια στην Leicester ακολούθησε η μεταγραφή στην Liverpool, έναντι 11 εκατομμυρίων λιρών, ποσό ρεκόρ τότε για τον σύλλογο και φόρεσε την κόκκινη φανέλα για τέσσερα χρόνια.

Συνολικά με τις Leicester και Liverpool, ομάδες στις οποίες πέρασε τα σπουδαιότερα χρόνια της καριέρας του πέτυχε 106 τέρματα σε 420 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και κατέκτησε 4 League Cup, 1 FA Cup, 1 Charity Shield, 1 UEFA Cup και 1 UEFA Super Cup.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *