Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

1/10/1996- Η πρώτη του Wenger στην Arsenal

Σαν σήμερα την 1η Οκτωβρίου του 1996 ο Arsen Wenger ανέλαβε και επίσημα την Arsenal, του οποίου η πρόσληψη είχε ανακοινωθεί στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν η προηγούμενη ομάδα που προπονούσε, η Ιαπωνική Nagoya Grampus τον άφησε ελεύθερο.

Την συμπλήρωση 21 ετών από την ημέρα που ανέλαβε χρέη προπονητή της Arsenal γιορτάζει ο Arsen Wenger σήμερα, καθώς μια μέρα σαν σήμερα το 1996 ο Αλσατός έπιανε δουλειά στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Όταν έγινε γνωστή η πρόσληψη του Wenger, η αντίδραση του φίλαθλου κόσμου ήταν γεμάτη επιφυλακτικότητα και απορία, αφού τότε ο Αλσατός ήταν άγνωστος μεταξύ αγνώστων στο νησί και δικαίως όλοι αναρωτιόντουσαν “Ποιος είναι ο Wenger;”

Η προπονητική του καριέρα ξεκινούσε από την Λοραίνη και τον πάγκο της Nancy όπου έμεινε για μια τριετία (1984-87), στην συνέχεια μεταπήδησε στην Monaco (1987-94) με την οποία κατέκτησε τα πρώτα του τρόπαια ως προπονητής και τέλος στην Ιαπωνική Nagoya Grampus (1995-96).

Συνέδεσε το όνομα του με κάποιες από τις πιο ένδοξες περιόδους των «κανονιέρηδων» , κυρίως την πρώτη του δεκαετία (1996-2006) περίοδο στην οποία η ομάδα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα αήττητη (2003-2004) καθώς δεν γνώρισε την ήττα για 49 αγώνες. Επίσης ήταν αυτός που άλλαξε την ιστορία της Arsenal και του Αγγλικού ποδοσφαίρου εν γένει, που την μεταμόρφωσε από βαρετή ομάδα σε ομάδα χάρμα οφθαλμών με το όμορφο επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιζε.

Ανεξάρτητα από την γνώμη που έχει κανείς για τον Wenger, είτε τον θεωρεί πρωτοπόρο του ποδοσφαίρου είτε ξεπερασμένο, είτε ρομαντικό είτε πεισματάρη, το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι παραδέχονται την συμβολή που είχε στην αναγέννηση του αθλήματος στο νησί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *