Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

11/10/1958- Ντεμπούτο βγαλμένο από παραμύθι για τον Bill Nicholson

Σαν σήμερα το 1958 ο Bill Nicholson,ο κατά γενική ομολογία καλύτερος προπονητής στην σύγχρονη ιστορία της Tottenham πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στον πάγκο των “Πετεινών” στην εντός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Everton και είδε την ομάδα του να κάνει σκόνη τους φιλοξενούμενους, συντρίβοντας τους με 10-4.

Ο αγώνας αυτός ήταν προάγγελος του τι θα ακολουθούσε για τους φιλάθλους των Spurs τα επόμενα χρόνια με προπονητή τον Nicholson, καθώς είδαν την ομάδα τους να περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τα ζαχαρωτά, νικώντας τα με το εντυπωσιακό 10-4.

Η πρόσληψη του Nicholson ανακοινώθηκε το πρωί της ίδιας ημέρας και προφανώς έγινε αμέσως αντιληπτό από τους ποδοσφαιριστές της Tottenham, ότι ο συγκεκριμένος προπονητής, διαθέτει αυτό το κάτι που έλειπε μέχρι εκείνη την στιγμή από την ομάδα και έβαλαν τα δυνατά τους για να τον εντυπωσιάσουν. Πριν αναλάβει το τιμόνι της ομάδας ο Sir Bill, η βαθμολογική της θέση ήταν απογοητευτική, καθώς βρισκόταν μια θέση πάνω από την τελευταία ομάδα, μετά από 11 αγωνιστικές που είχαν παιχτεί.

Ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ήταν ο Bobby Smith ο οποίος πέτυχε 4 τέρματα, ενώ ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε σε εκείνο το παιχνίδι ήταν ο Tommy Harmer, που πέτυχε μόνο ένα γκολ, η γενικότερη όμως συνεισφορά του ήταν πολύτιμη, κάτι που αναγνώρισε ο μεγάλος Bill Nicholson και για αυτό τον επανέφερε στην ομάδα.

Ο Nicholson θα καθόταν στον πάγκο των Spurs για 16 συνολικά χρόνια και θα πετύχαινε μαζί τους σπουδαία πράγματα όπως ήταν η κατάκτηση του πρώτου ντάμπλ αγγλικής ομάδας το 1961 και η κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών τίτλων, 1 κύπελλο Κυπελλούχων το 1963 και 1 Uefa Cup το 1972.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *