Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

12/10/1977- Η ημέρα που το Anfield έγινε Hampden Park

Σαν σήμερα το 1977 η Σκωτία νικούσε την Ουαλία με 2-0 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προκρινόταν στα τελικά της διοργάνωσης του 1978 στην Αργεντινή.

Για να φτάσει στη μεγάλη αυτή νίκη η Σκωτία καθοριστικό ρόλο έπαιξε το αμφισβητούμενο πέναλτι που κατακυρώθηκε υπέρ της, καθώς επίσης και η απόφαση για την αλλαγή της έδρας του αγώνα από το Cardiff στο Liverpool.

Σε προηγούμενο αγώνα της Ουαλίας στο Ninian Park του Cardiff υπήρξαν προβλήματα με τους θεατές και για τον λόγο αυτό η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλίας αποφάσισε την μεταφορά της έδρας στο Anfield του Liverpool. Η επιλογή αυτή αποδείχτηκε λανθασμένη, καθώς η πλειοψηφία των 50.850 θεατών ήταν υποστηρικτές της Σκωτίας και δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα, που θύμιζε αναμέτρηση στο Hampden Park παρά σε Ουαλικό έδαφος.

Αυτές οι ατυχείς συγκυρίες στέρησαν από την Ουαλία την μεγάλη ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια ακόμα μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978 στην Αργεντινή, καθώς η μία και μοναδική της συμμετοχή παραμένει μέχρι και σήμερα εκείνη του 1958 στα γήπεδα της Σουηδίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *