Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

12/12/1953- Η “ερασιτεχνική” Wigan μαζεύει 27,526 θεατές

Σαν σήμερα το 1953 δημιουργήθηκε το ρεκόρ της μεγαλύτερης προσέλευσης θεατών στην ιστορία της Wigan Athletic, στον αγώνα με την επίσης ερασιτεχνική Hereford United στον 2ο γύρο του FA Cup,στην παλιά έδρα της ομάδας το Springfield Road παρευρέθηκαν 27,526 θεατές.

Στις 12 Δεκεμβρίου του 1953 οι 27,526 θεατές, που παρευρέθηκαν στην παλιά έδρα της Wigan το Springfield Road, για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση της τότε ερασιτεχνικής ομάδας τους με αντίπαλο την επίσης ερασιτεχνική Hereford United για τον 2ο γύρο του FA Cup, βοήθησαν ώστε να γραφτεί το ρεκόρ της μεγαλύτερης προσέλευσης θεατών στην ιστορία της.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι γηπεδούχοι “Latics” επικράτησαν με 4-1 της Hereford και προκρίθηκαν στον 3ο γύρο του FA Cup, όπου θα αντιμετώπιζε την Newcastle.

Όταν αντιμετώπισαν τις “καρακάξες” έστειλαν το παιχνίδι σε επαναληπτικό παιχνίδι στο Springfield Road, μετά την ισοπαλία (2-2) που απέσπασαν. Στον επαναληπτικό η Wigan δυσκόλεψε για μία ακόμη φορά σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους της, τελικά όμως οι γηπεδούχοι δεν τα κατάφεραν και σε συνδυασμό με την ήττα (2-3) έμειναν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Το ρεκόρ της μεγαλύτερης προσέλευσης θεατών δεν έχει σπάσει μέχρι και στις μέρες μας, ακόμα και όταν η Wigan Athletic έφτασε να αγωνίζεται στην Premier League, από το 2005 έως το 2013 όταν και υποβιβάστηκε στην Championship. Η μέρα που λίγο έλειψε να ισοφαριστεί το ρεκόρ ήταν η 11η Μαΐου του 2008, στον αγώνα με αντίπαλο την Manchester United για την Premier League. στην καινούρια της έδρα το DW Stadium, όπου συνέρρευσαν 25,133 θεατές.

Σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία των “Latics” στο FA Cup βλέπουμε ότι έφτασαν δύο φορές στον τελικό του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, την πρώτη το 2006 αντιμετώπισαν την Manchester United από την οποία ηττήθηκαν 4-0 και την δεύτερη κατέκτησαν το τρόπαιο το 2013, νικώντας στην παράταση 1-0 την Manchester City. Την επόμενη σαιζόν της κατάκτησης του FA Cup η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, συγκεκριμένα στους ομίλους του UEFA Europa League, όπου κατέλαβε την τελευταία θέση με 5 βαθμούς, σε όμιλο με αντιπάλους τις Rubin Kazan, Maribor και Zulte Waregem.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *