Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

14/02/2008- Η Bolton χόρεψε φλαμένκο την Atletico

Σαν σήμερα το 2008 η Bolton νικούσε 1-0 την Atletico Madrid στο Reebok Stadium στο πρώτο από τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια για την φάση των 32 του UEFA Cup και έκανε το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στους 16.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης του Reebok πέτυχε ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Bolton El Hadji Diouf και σε συνδυασμό με τον επαναληπτικό στο Vicente Calderon, που έληξε ισόπαλος 0-0 οι Trotters προκρίθηκαν στην φάση των 16 της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκαν από την Πορτογαλική Sporting Lisbon.

Για να φτάσει μέχρι εκεί η Αγγλική ομάδα χρειάστηκε να προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης και εκεί να περάσει στους 32 ως τρίτημ μπροστά από τον Άρη και πίσω από την Bayern Munich και την Braga από την Πορτογαλία και ο ουραγός Ερυθρός Αστέρας συμπλήρωνε τον όμιλο.

Τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της ομάδας του Gary Megson ήταν η ισοπαλία 2-2 με τους γίγαντες του Γερμανικού ποδοσφαίρου μέσα στην έδρα τους, την Allianz Arena και η εκτός έδρας νίκη με 1-0 εις βάρος του Ερυθρού Αστέρα από την Σερβία, η πρώτη νίκη Αγγλικής ομάδας στο Βελιγράδι.

Στην πρώτη αναμέτρηση που διεξήχθη σαν σήμερα το 2008 στο Reebok Stadium, οι γηπεδούχοι ήταν που απειλούσαν περισσότερο στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας κύριο εκφραστή των επιθέσεων τους τον Matt Taylor, ο οποίος δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των Ισπανών.

Από την άλλη πλευρά η Atletico γινόταν με την σειρά της επικίνδυνη μπροστά με τους Simao και Reyes και στις αρχές του β’ ημιχρόνου λίγο έλειψε να μπουν μπροστά στο σκορ με τον Diego Forlan. Η καθοριστική στιγμή στον αγώνα ήρθε, όταν Atletico έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Aguero, για σπρώξιμο στον διαιτητή και στο αμέσως επόμενο λεπτό η Bolton άνοιξε το σκορ με τον Diouf.

Τελικά οι γηπεδούχοι διατήρησαν το υπέρ τους σκορ στα εναπομείναντα 15 λεπτά για την λήξη του αγώνα και πήγαν στην ρεβάνς της Ισπανίας, με ανεβασμένο το ηθικό τους.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *