Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

16/01-2002- Μια στιγμή μαγείας απο τα πόδια του Ιταλού μαέστρου Gianfranco Zola

Σαν σήμερα το 2002 ο τότε ποδοσφαιριστής της Chelsea Gianfranco Zola, πετύχαινε ένα εντυπωσιακό γκολ με τακουνάκι, στην νίκη της ομάδας του με 4-0 επί της Norwich για το FA Cup.

Ο αγώνας αυτός ήταν επαναληπτικός για τον 3ο γύρο του FA Cup, με τον πρώτο αγώνα που διεξήχθη στο Carrow Road 11 ημέρες νωρίτερα, να έχει λήξει ισόπαλος χωρίς τέρματα. Επιστρέφοντας στον αγώνα μας, η Chelsea άνοιξε το σκορ στο 11ο μόλις λεπτό, με κεφαλιά του Mario Stanic. Η Norwich πίεσε για την ισοφάριση στα τέλη του α’ και στις αρχές του β’ ημιχρόνου, οι μπλε όμως άντεξαν την πίεση και τελικά κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Frank Lampard στο 56o λεπτό.

Η στιγμή μαγείας του Zola ήρθε στο 63′, μετά από κόρνερ του Le Saux, η μπάλα έφτασε στο πρώτο δοκάρι, που βρισκόταν ο Ιταλός striker, ο οποίος την βρήκε στον αέρα με το δεξί πόδι και με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα, του ανήμπορου να αντιδράσει Rob Green. Ο προπονητής της Chelsea εκείνη την εποχή Claudio Ranieri περιέγραψε το γκολ φανταστικό και μαγικό, ενώ τον Zola τον χαρακτήρισε μάγο. Από την μεριά του ο πρωταγωνιστής δήλωσε: μην με ρωτήσετε πως το έκανα, γιατί δεν ξέρω.

Τελικά οι μπλε πέτυχαν ένα ακόμα τέρμα στο 89ο λεπτό με τον Forssell και πέρασαν πανηγυρικά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου έφτασαν μέχρι και τον τελικό, στον οποίο ηττήθηκαν από την συμπολίτισσα Arsenal.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *