Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

16/10/1968- Η Manchester United (χ)άνει την ευκαιρία της παγκόσμιας κυριαρχίας

Σαν σήμερα το 1968 η Manchester United υποδεχόταν στο Old Trafford μπροστά σε 63.500 θεατές την πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής Estudiantes, για το δεύτερο μεταξύ τους αγώνα με έπαθλο το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Το συγκεκριμένο παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 και έτσι σε συνδυασμό με το 1-0 υπέρ της Estudiantes από τον πρώτο αγώνα, το τρόπαιο κατέληξε σε αργεντίνικα χέρια.

Το μοναδικό γκολ της United στην εν λόγω αναμέτρηση πέτυχε ο Willie Morgan, ισοφαρίζοντας λίγα δευτερόλεπτα, πριν το τελικό σφύριγμα, ενώ για λογαριασμό των αργεντινών σκόραρε ο Juan Ramón Verón, πατέρας του μετέπειτα των «κόκκινων διαβόλων», Juan Sebastián Verón.

Παρά την ήττα της, η United είχε την τιμή να είναι η πρώτη αγγλική ομάδα, που διεκδίκησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο, ακολουθώντας τα χνάρια της Celtic από την Σκωτία, που διεκδίκησε το τρόπαιο για λογαριασμό της Μεγάλης Βρετανίας την προηγούμενη χρονιά, χωρίς πάντως να καταφέρει να σηκώσει το κύπελλο.

Η επιβράβευση θα ερχόταν αρκετά χρόνια αργότερα, καθώς το 1999 η Manchester United κατέκτησε το Διηπειρωτικό Κύπελλο νικώντας 1-0 την βραζιλιάνικη Παλμέιρας, σε μονό τελικό που διεξήχθη στο ουδέτερο Εθνικό Στάδιο του Tokyo και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης είχε πετύχει ο αρχηγός της Roy Keane.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *