Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

18/01/1964- Η “γέννηση της Αγίας Τριάδας της Manchester United

Σαν σήμερα το 1964 αγωνίστηκαν μαζί για πρώτη φορά για λογαριασμό της Manchester United, τρεις από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του συλλόγου, πρόκειται για τους George Best, Denis Law και Bobby Charlton, οι οποίοι έμειναν γνωστοί ως η Αγία Τριάδα.

Ο αγώνας στον οποίο βρέθηκαν στην ενδεκάδα της United και οι τρεις σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, ήταν αυτός με αντίπαλο την West Brom στο Hawthorns. Η Αγία Τριάδα της ομάδας του Matt Busby, έδειξε με το καλημέρα τι μπορεί να καταφέρει, καθώς σκόραραν και οι τρεις διαμορφώνοντας το τελικό 4-1, δύο γκολ πέτυχε ο Charlton και από ένα οι Best και Law έκαστος.

Όπως ήταν φυσικό δεν έλειψαν οι διακρίσεις για αυτούς τους πλέον παίκτες-θρύλους των Κόκκινων Διαβόλων, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Και οι τρεις κέρδισαν το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη, την αρχή έκανε ο Law το 1964 και τον ακολούθησαν πρώτα ο Charlton το 1966 και μετά ο Best το 1968.

Η μεγαλύτερη ομαδική διάκριση ήταν χωρίς αμφιβολία η κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1968 με την United, η οποία έγινε η πρώτη ομάδα από την Αγγλία που το κατακτά, 10 χρόνια μετά την τραγωδία του Μονάχου.

Το σύστημα που χρησιμοποιούσε η Manchester United εκείνη την εποχή ήταν το 4-2-4, με τον Law να κατέχει κεντρικό ρόλο στην κορυφή της επίθεσης και τον Best να αγωνίζεται έξω δεξιά, μαζί με τους υπόλοιπους τρεις της επίθεσης. Ο Charlton από την πλευρά του αγωνιζόταν ως ο πιο προωθημένος από τους δύο μέσους.

Η Αγία Τριάδα έλαβε και την πιο σημαντική ίσως διάκριση και ας άργησε 40 χρόνια να έρθει, όταν το 2008 παρουσιάστηκε έξω απ’ το Old Trafford, απέναντι από το άγαλμα του Matt Busby, εκείνο με τους τρεις τους, ένα άγαλμα που έφτιαξε ο γλύπτης από το Δυτικό Sussex, Phillip Jackson.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *