Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Τους κάνει πλάκα στα 35 του

Ο Zlatan Ibrahimovic ήταν ο σκόρερ της Manchester United στον αγώνα με την West Brom και ο Ηλίας Λιβάνιος αναλύει την πορεία του με τους «Κόκκινους Διαβόλους».

Ο Zlatan Ibrahimovic ήταν ο πρωταγωνιστής της Manchester United στην επικράτηση επί της West Bromwich σημειώνοντας τα 2 γκολ που έκριναν το ματς. Κάπως έτσι ο Σουηδός σταρ έφτασε τα 15 γκολ την φετινή χρονιά, ανεξαρτήτου διοργάνωσης, δικαιώνοντας τον Mourinho που επιθυμούσε να τον φέρει στην ομάδα του το καλοκαίρι πάρα τις όποιες αντιρρήσεις που υπήρχαν για το κατά πόσο θα μπορεί να φανεί ανταγωνιστικός στο απαιτητικότερο πρωτάθλημα του κόσμου, στα 35 του.

Την απάντηση βέβαια όλοι την ξέρουμε με τον Zlatan να φιγουράρει πλέον στην τρίτη θέση των σκόρερ του πρωταθλήματος έχοντας σημειώσει 11 γκολ σε 16 αγώνες, κοινώς σκοράρει 1 γκολ ανά 131΄. Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Diego Costa, ο οποίος έχει σημειώσει 13 γκολ σε 17 αγώνες, σκοράροντας ανά 115΄. Ακολουθεί ο αστέρας της Arsenal, Sanchez, ο οποίος φέτος αγωνίζεται και ως σέντερ φορ και έχει σημειώσει 12 γκολ σε 16 αγώνες, δηλαδή σκοράρει ανά 112΄. Την τετράδα συμπληρώνει το πιο γρήγορο πιστόλι, ο Aguero, ο οποίος έχει 10 γκολ σε 12 αγώνες, σκοράροντας ανά 101΄.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί ανάμεσα στους 4 διεκδικητές για την θέση του πρώτου σκόρερ είναι ότι με εξαίρεση τον Zlatan που είναι 35 χρονών, οι άλλοι τρεις είναι 28, κάτι που δείχνει ότι η ηλικία του Σουηδού δεν τον επηρεάζει σε καμία περίπτωση.

Πέρα από τον τομέα των γκολ που ο πρώην παίκτης των Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan και PSG τα πάει πολύ καλά, αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρώτος στην κατηγορία των σουτ στον στόχο με 28.
1. Zlatan Ibrahimovic, 28 σουτ στον στόχο (σε σύνολο 74 σουτ)
2. Sergio Aguero, 27 σουτ στον στόχο (σε σύνολο 61 σουτ)
3. Kristian Eriksen 25 σουτ στον στόχο (σε σύνολο 60 σουτ)
4. Diego Costa 24 σουτ στον στόχο (σε σύνολο 49 σουτ)
5. Gylfi Sigurdsson 23 σουτ στον στόχο (σε σύνολο 53 σουτ)

zlatan

Πρώτος είναι και στην κατηγορία των κερδισμένων φάουλ
1. Zlatan Ibrahimovic (38 κερδισμένα φάουλ)
2. Paul Pogba (37 κερδισμένα φάουλ)
3. Nordin Amrabat, Victor Wanyama (34 κερδισμένα φάουλ)
5. Gareth Barry, Christian Benteke (32 κερδισμένα φάουλ)

Ένας ακόμη τομέας που ξεχωρίζει ο πολύπειρος striker είναι οι πάσσες, όπου βρίσκεται στην τρίτη θέση των επιθετικών,πίσω μόνο από τους μεσοεπιθετικούς Firminho, Sanchez:
1. Roberto Firminho, 700 πάσες
2. Alexis Sanchez, 652 πάσες
3. Zlatan Ibrahimovic, 626 πάσες
4. Diego Costa, 494 πάσες
5. Raheem Sterling, 451 πάσες

Αν κάτι θα πρέπει να βελτιώσει αυτό είναι ο τομέας των offside, μιας και βρίσκεται στην δεύτερη θέση, δείγμα ότι μερικές φορές ξεχνιέται.
1. Alexis Sanchez (18 καταλογισμένα offside)
2. Marko Arnautovic, Zlatan Ibrahimovic (17 καταλογισμένα offside)
4. Christian Benteke, Sam Vokes (16 καταλογισμένα offside)

Αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα έχοντας σημειώσει στους τελευταίους 6 αγώνες που έχει αγωνιστεί 7 γκολ, δίνοντας στην ομάδα του 11 βαθμούς. Αναμένουμε λοιπόν το πόσο ψηλά θα φτάσει φέτος και αν θα συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *