Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

21/03/2001: Η πρώτη νίκη των «Αγίων» στο σπίτι τους!

Σαν σήμερα το Μάρτιο του 2001, η Southampton κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο St Mary’s το γήπεδο που λίγο καιρό πριν είχε χτίσει για να φιλοξενεί τους αγώνες της.

Η Southampton είχε διαχρονικά πριν το 2000 μία από τις πιο καυτές έδρες στην Premier League, το γήπεδο Dell. Ένα γήπεδο που ναι μεν είχε μικρή χωρητικότητα, ήταν όμως ένα γήπεδο που οι εξέδρες ήταν πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο και οι οπαδοί εμψύχωναν τους παίκτες της ομάδας για να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα.

Το Dell όμως ήταν ένα σχετικά παλιό γήπεδο, με τη διοίκηση του συλλόγου να αποφασίζει τη μετακόμιση σε ένα νέο «σπίτι», κάτι που έγινε στις αρχές του 2001, στο μέχρι σήμερα γήπεδο της Southampton, το St’ Mary’s. Η μετακόμιση βέβαια δεν βοήθησε πολύ τους παίκτες του τότε προπονητή της ομάδας, Gordon Strachan, μιας και δυσκολεύονταν να κερδίσουν. Η δυσκολία στο θετικό αποτέλεσμα οφειλόταν, από πολλούς, στην θέση που βρίσκονταν οι οπαδοί της ομάδας, μιας και το St Mary’s δεν είχε την ίδια οικοδομική λειτουργία με το Dell.

Η πρώτη νίκη λοιπόν των «Αγίων» ήρθε το Μάρτιο του 2001, και συγκεκριμένα στις 21/03, σε έναν αγώνα ανάμεσα στην Southampton και την Charlton. Ο James Beattie έχανε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη, με τον Dean Kiely της Charlton να κατεβάζει ρολά. Χρειάστηκε μία φάση του 59′ με τον Marian Pahars να συνεργάζεται εξαιρετικά με τον Beattie, και τον πρώτο να πιάνει την κεφαλιά στη σέντρα του δεύτερου και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας τη νίκη για την ομάδα του, την πρώτη νίκη στο St Mary’s.

Southampton: Jones; Dodd, Lundekvam, Williams, Bridge; Marsden, Telfer, Svensson, Oakley; Beattie, Pahars (Davies)

Charlton: Kiely; Young, Brown, Fish, Konchesky (Robinson), Powell; Jensen, Stuart (MacDonald), Kinsella (Parker); Bartlett, Johansson

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *