Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

23/02/1901-Σκωτία-Ιρλανδία: Και τα 11 ήταν υπέροχα

Σαν σήμερα το 1901 η Σκωτία άνοιγε την αυλαία του British Home Championship υποδεχόμενη την Ιρλανδία, την οποία συνέτριψε με 11-0, ένα σκορ ρεκόρ για τους Σκωτσέζους.

Η Ιρλανδία έφτασε στο Celtic Park της Γλασκώβης για να αντιμετωπίσει τη Σκωτία που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια την περσινή χρονιά, φάνηκε όμως ότι οι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας ήταν εντελώς απροετοίμαστοι για τον συγκεκριμένο αγώνα. Οι γηπεδούχοι Σκωτσέζοι αποδείχθηκαν ανίκητοι κάτι που αποδεικνύουν τα 11 τέρματα που πέτυχαν έναντι κανενός των Ιρλανδών, τέσσερα πέτυχε ο ποδοσφαιριστής της Celtic Sandy McMahon, τέσσερα ο ποδοσφαιριστής της Rangers, ακόμη δύο ο επίσης ποδοσφαιριστής των Καθολικών John Campbell και ένα το πρώην μέλος των Invincibles της Preston David Russel.

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν η μεγαλύτερη νίκη της εθνικής ομάδας της Σκωτίας, ενώ από την πλευρά της Ιρλανδίας η ήττα αυτή δεν ήταν η μεγαλύτερη που έχει υποστεί, εκείνη ήταν με 13-0 από την Αγγλία το 1882. Όσων αφορά τα επόμενα παιχνίδια του τουρνουά του 1901 η Σκωτία πήρε ισοπαλίες απέναντι σε Ουαλία και Αγγλία και τερμάτισε δεύτερη, ενώ η Ιρλανδία ηττήθηκε και από τις δύο τερματίζοντας τελευταία, το τρόπαιο κατέληξε στα χέρια της Αγγλίας.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *