Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

24/01/2011- Απόλυση δύο εκ των κορυφαίων Άγγλων σχολιαστών για σεξιστικά σχόλια

Σαν σήμερα το 2011 το αθλητικό τηλεοπτικό κανάλι Sky Sports έθεσε σε διαθεσιμότητα, τους δύο σχολιαστές Andy Gray Richard Keys, για σεξιστικά σχόλια κατά την διάρκεια μετάδοσης αγώνα.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2011 κάλυπταν την αναμέτρηση Wolves-Liverpool, στην οποία υπήρχε γυναίκα βοηθός διαιτητή, η Sian Massey. Σε κάποια στιγμή νομίζοντας, ότι τα μικρόφωνα είναι κλειστά, συζητούσαν για την πεποίθηση τους, ότι οι γυναίκες δεν ξέρουν τον κανονισμό του offside. Ο Keys στο υπόλοιπο του παιχνιδιού περίμενε πότε θα κάνει το λάθος η βοηθός Massey, δεν έκανε κανένα και το μοναδικό offside που σφύριξε ήταν σωστό.

Όταν τα ηχητικά βγήκαν στη δημοσιότητα, τα σχόλια των διάσημων αυτών παρουσιαστών/σχολιαστών που μεταδίδουν αγώνες για λογαριασμό του Sky Sports, από την ίδρυση της Premier League το 1992, προκάλεσαν μεγάλη κατακραυγή. Τελικά η διοίκηση του σταθμού, δεν άφησε ατιμώρητο το συγκεκριμένο γεγονός και λίγο πριν την σέντρα του αγώνα Chelsea-Bolton στις 24 Ιανουαρίου, ο οποίος αναμενόταν να μεταδοθεί από το δίδυμο GrayKeys ανακοίνωσε την κλήση τους σε διαθεσιμότητα, λόγω απρεπών και αδικαιολόγητων σχολίων.

Μια ημέρα μετά, το τηλεοπτικό δίκτυο Sky Sports ανακοίνωσε τον τερματισμό της συνεργασίας του με τον Gray, εξαιτίας ενός ξεχωριστού περαστικού από τον Δεκέμβριο, ενώ ο Keys ανακοίνωσε ο ίδιος την παραίτηση του στις 26 Ιανουαρίου, μετά την εμφάνιση στην δημοσιότητα προηγούμενων σχολίων που είχε κάνει.

Όπως αναμενόταν το επιτυχημένο αυτό ντουέτο της Αγγλικής τηλεόρασης, δεν έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός του χώρου και μέχρι και σήμερα οι δυο τους εκτελούν χρέη σχολιαστών και αναλυτών στο TalkSport και στο Al-Jazeera.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *