Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

28/10/1980- Η μικρούλα Chesterfield ταπείνωσε τους γίγαντες Rangers

Σαν σήμερα το 1980, την τελευταία χρονιά που διοργανώθηκε το Anglo-Scottish Cup, η άσημη Chesterfield FC νίκαγε τους Rangers της Γλασκόβης 3-0 μπροστά σε ένα κατάμεστο από 13,914 υποστηρικτές της Sallergate, και σε συνδυασμό με την ισοπαλία που είχε αποσπάσει στο Ibrox, προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η ομάδα απο την επαρχία του Derby έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, όπου και κατόρθωσε να κατακτήσει το τρόπαιο επικρατώντας της Notts County με συνολικό σκορ 2-1.

Μετά από εκείνη τη χρονιά, δεν διοργανώθηκε ξανά Anglo-Scottish Cup, καθώς οι Άγγλοι έστελναν να τους εκπροσωπήσουν ομάδες από μικρότερες κατηγορίες, γεγονός που ώθησε τους Σκωτσέζους, να αποσύρουν τη συμμετοχή των ομάδων τους το 1981.

Μέχρι και σήμερα η κατάκτηση του Anglo-Scottish Cup, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές διακρίσεις για την Chesterfield FC μαζί με την συμμετοχή της στα ημιτελικά του FA Cup το 1997 και τη νίκη της στα play offs της 3ης κατηγορίας (League One) στο Wembley δύο χρόνια νωρίτερα, το 1997.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *