Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

30/10/1974- Το νικηφόρο ντεμπούτο του Don Revie με την εθνική Αγγλίας

Σαν σήμερα το 1974 καθόταν για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας ο Don Revie, σε αγώνα για τα προκριματικά του Euro στο Wembley, με αντίπαλο την Τσεχοσλοβακία την οποία κέρδισε εύκολα, όπως μαρτυράει και το τελικό σκορ (3-0). Τα γκολ της αναμέτρησης είχαν πετύχει οι Channon και Bell, με τον δεύτερο να πετυχαίνει δύο.

Στα πρώτα έξι παιχνίδια του Revie η Αγγλία δεν είχε δεχθεί γκολ και επιπλέον παρέμεινε αήττητη για εννέα αγώνες. Η πρώτη ήττα των «τριών λιονταριών» θα ερχόταν ακριβώς έναν χρόνο, μετά το ντεμπούτο του νέου της προπονητή, στις 30 Οκτωβρίου του 1975 με αντίπαλο την Τσεχοσλοβακία εκτός έδρας, όπως και στον πρώτο αγώνα, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 2-1.

Το τέλος των προκριματικών βρήκε νικήτρια του ομίλου την Τσεχοσλοβακία, η οποία προκρίθηκε στα τελικά του Euro του 1976 στην Γιουγκοσλαβία και έφτασε στο τέλος του δρόμου κατακτώντας το τρόπαιο. Τότε προκρινόταν η πρώτη ομάδα κάθε ομίλου, για αυτό το λόγο η ήττα των Άγγλων από τους Τσεχοσλοβάκους τους στοίχισε όπως αποδείχθηκε την πρώτη θέση, το κρίσιμο πλήγμα όμως επήλθε, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με την Πορτογαλία στην Λισαβόνα.

Η θητεία του σπουδαίου αυτού προπονητή στον πάγκο της εθνικής Αγγλίας ολοκληρώθηκε τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του, καθώς στην αποτυχία πρόκρισης στο Euro του 1976 προστέθηκε και η αποτυχία για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1978.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *