Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Arsenal – Olympiacos (preview & bet)

Στο Emirates ο Olympiacos έχοντας ως “οδηγό” το πρόσφατο 2ιπλό στην Τούμπα θα επιδιώξει να επαναλάβει ότι είχε πετύχει και πριν από 4 χρόνια στο ίδιο γήπεδο όταν είχε κερδίσει με 3-2 την Arsenal για την φάση των ομίλων , τότε, στο Champions League για να πανηγυρίσει μια τεράστια πρόκριση εάν επιτευχθεί απέναντι στους “κανονιέρηδες”.

 

Οι Λονδρέζοι αν προσθέσουμε και τα προκριματικά έχουν προκριθεί και στις 17 περιπτώσεις στα Κύπελλα Ευρώπης και σε νοκ άουτ αγώνες έχοντας κερδίσει στο πρώτο ματς εκτός έδρας.
Αν λοιπόν δεν χάσουν απόψε θα έχουν προκριθεί στους “16” του θεσμού για 2η φορά στις τελευταίες δυο σαιζόν ενώ παλιότερα είχαν μετρήσει οχτώ παρόμοιες προκρίσεις από το 2000-01 μέχρι και το 2016-17.

Στα αγωνιστικά ο Αρτέτα συνεχίζει να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες των :Σέντρικ , Τσέιμπερς, Τίρνεϊ, Κολάσινατς και στο κλασικό “4-2-3-1” θα δούμε λογικά τον Λένο κάτω από τα δοκάρια, τους: Μπεγιερίν, Σάκα, Μουστάφι και τον Νταβίδ Λουίς στα μετόπισθεν ενώ στα χαφ ο Τορέιρα με τον Τσάκα θα είναι οι δυο “κόφτες”, ο Εζίλ το 10άρι με τον Λακαζέτ στο “9” και τους: Ομπαμεγιάνγκ- Πεπέ στα άκρα.

Στο πρωτάθλημα λίγο μετά το 2ιπλό που πέτυχαν στο Καραϊσκάκης επί της Ελληνικής ομάδας , με το τέρμα του Λακαζέτ λίγο πριν το φινάλε, επικράτησαν με 3-2 της Έβερτον , με ανατροπή, φανερώνοντας για πολλοστή φορά φέτος τις επιθετικές της αρετές αλλά και τα κενά που έχει στα μετόπισθεν.

Ως γνωστόν η Άρσεναλ για να προκριθεί στους ομίλους του Champions League πρέπει να κατακτήσει το φετινό Europa League ούσα φιναλίστ πέρσι και ημιφιναλίστ πρόπερσι ενώ για να αγωνιστεί στο Europa League του χρόνου πρέπει ή να κατακτήσει το FA Cup ή να τερματίσει στην πρώτη 7άδα της βαθμολογίας,

“ Βήμα- βήμα” λέει ο Αρτέτα και ο 37χρονος τεχνικός και το αιτιολογεί:
“ Έχουμε τρεις διαφορετικούς δρόμους για την έξοδο μας στην Ευρώπη την νέα σαιζόν. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε και τους τρεις και να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι.

 

Οι “ερυθρόλευκοι” ανέβασαν την ψυχολογία τους μετά το πολύ σημαντικό 2ιπλο που πέτυχαν στην Τούμπα εις βάρος του περσινού νταμπλούχου ΠΑΟΚ (0-1) που τους έφερε στο + 5 στην κορυφή από τον “Δικέφαλο του Βορρά” μια αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Στην νοκ άουτ φάση του θεσμού αρκεί να θυμίσουμε πως βρίσκονται έχοντας τερματίσει νωρίτερα στην 3η θέση της φάσης των ομίλων στο Champions League ενώ τον Οκτώβριο έχασαν στην πιο πρόσφατη “επίσκεψη” τους στο Λονδίνο με 4-2 από την Τότεναμ σε ένα παιχνίδι στο οποίο προηγήθηκαν με 0-2 στο πρώτο 20λεπτο στο ντεμπούτο τότε του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο των σπερς.

Οι πρωτοπόροι του Ελληνικού πρωταθλήματος έχουν κερδίσει μόλις ένα νοκ άουτ ματς σε 12 τέτοια παιχνίδια τους ενώ εάν εξαιρέσουμε τα προκριματικά έχουν χάσει 10/11 εκτός έδρας ματς σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η μοναδική νίκη τους είχε έλθει επί της Ντουντελάνζ με 2-0 τον Οκτώβριο του 2018.

Στα αγωνιστικά, ο Πέδρο Μαρτίνς – ο οποίος έριξε το σύνθημα για την πρόκριση απόψε γράφοντας στο Twitter “ Τα πάντα είναι δυνατά”- δεν υπολογίζει στον τιμωρημένος Σεμέδο , στον τραυματία Σουντανί και στον Κώστα Φορτούνη για πειθαρχικούς λόγους. Την θέση του Σεμέδο δίπλα στον Μπα θα πάρει ο Σισέ.

Έτσι στο κλασικό “4-3-3” που εφαρμόζει ο Πορτογάλος τεχνικός στα λεγόμενα ζόρικα ματς θα αποτελείται από τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους: Μπα- Σισέ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ στα δεξιά θα βρίσκεται ο Ομάρ και στα αριστερά ο Τσιμίκας.
Στα χαφ οι: Μπουχαλάκης- Καμαρά και ο Γκιγιέρμε ενώ στα πλευρά του Ελ Αραμπί που θα ξεκινήσει στο “9” θα είναι οι: Βαλμπουενά, Ρατζέλοβιτς με αουτσάιντερ τον Μασούρα.

 

Προϊστορία: Ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστεί στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ τέσσερις φορές έχοντας ηττηθεί στις τρεις αλλά έχει κερδίσει εκεί στην πιο πρόσφατη επίσκεψη του που τους αντιμετώπισε με 3-2 τον Σεπτέμβριο του 2015.

 

* Η Αρσεναλ είναι κούκλα μπροστά και …πανούκλα πίσω. Γνωστά και χιλιοειπωμένα. Ωστόσο κόντρα στον Ολυμπιακό έχει σκοράρει τουλάχιστον δυο γκολ ανά 90λεπτο στα 4 εντός έδρας μεταξύ τους παιχνίδια ενώ τα τρία πιο πρόσφατα έχουν λήξει με πάνω από τρία γκολ. Οι Πειραιώτες εξ ορισμού είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν το γκολ. Έτσι η επιλογή μου εδώ θα είναι το Over 2,5 σε απόδοση 1,80 στο διαδίκτυο.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Over 2,5

Σύνταξη-επιμέλεια: Γιάννης Καρατζαφέρης

πηγή: betweekend.gr

Arsenal – Olympiacos (preview & bet)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *