Eίναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα
Ωραίο πράγμα οι διακοπές. Εως και φανταστικό μη σας πω. Δύο βδομάδες- πάνω κάτω- μακρυά από την εργασία μας, χαλαρώνουμε, γεμίζουμε τις μπαταρίες μας και επιστρέφουμε ανανεωμένοι για τη νέα- εργασιακή- χρονιά. Μάλιστα η διάθεση μας- εντάξει, η δική μου τουλάχιστον- είναι τόσο καλή όταν επιστρέφουμε που μπαίνεις στον κόπο να σκεφτείς ότι μπορεί να έχουν αλλάξει και κάποια μυαλά.
Φρούδες ελπίδες, όμως, αγαπητοί. Ουτοπική σκέψη και μόνο. Και δεν ξέρω γιατί μπήκα σε αυτή τη σκέψη. Αφού ξέρω πως η ξεροκεφαλιά μερικών είναι ανίκητη (για να μην πω κάτι άλλο). Να γκρινιάξω κι άλλο ή να σταθώ στο αγωνιστικό κομμάτι του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου που ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο; Θα κάνω το δεύτερο, αφού γνωρίζω πολύ καλά πως έχω περισσότερες πιθανότητες να κερδίσω το τζόκερ, παρά να προσπαθήσω να πείσω όλους αυτούς που στήνουν στον τοίχο τον Jose Manuel Reina, για το χθεσινό λάθος του στο παιχνίδι με την Arsenal, να μην το κάνουν.
To τι είδαν τα ματια μου σε forums και σε γκρουπ στο facebook- από Ελληνες "φιλάθλους" πάντα- δεν περιγράφονται. Λες και έχουν ξεχάσει το ότι ο Reina- όπως και οποιο άλλο πρωτοκλασάτο όνομα που έμεινε στη Liverpool- αποτελεί πολυτέλεια με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ομάδα. Ας είναι. Ο λαός λέει πως ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Το ίδιο ρητό ισχύει και για τη χώρα στην οποία ζούμε.
Αρκετά με τη γκρίνια και τη μιζέρια. Από αυτά τα δύο έχουμε να γράψουμε όλη τη χρονιά- καλά να είμαστε. Πάμε στα ζουμερά και σε αυτά που έχουν ουσία. Στο 6-0 της πρωταθλήτριας Chelsea για παράδειγμα, επί της νεοφώτιστης West Bromwich. Οι Blues έδειξαν από την αρχή του παιχνδιού ποιος ήταν ρο αφεντικό, και το παιχνίδι αυτό ήταν ένα μικρό δείγμα του τι μπορεί να κάνει και φέτος η ομάδα του Carlo Ancelotti.
Εφόσον η ομάδα του δυτικού Λονδίνου, κρατηθεί μακρυά από τραυματισμούς και ο Didier Drogba συνεχίσει όπως τελείωσε την περσινή χρονιά και ξεκίνησε τη φετινή, τότε ο Ιταλός μάνατζερ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, παρά μόνο τον κακό εαυτό της ομάδας του. Λίγα χιλιόμετρα πιο βόρεια, και συγκεκριμένα στο White Hart Lane, έλαβε χώρα το παιχνίδι της Tottenham με τη Manchester City. Τι είδαμε εκεί;
Σχεδόν ό,τι περιμέναμε. Και λέω σχεδόν γιατί το μόνο που έλειπε ήταν να νικήσει η Tottenham. Και δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να υποστηρίζει πως έπρεπε να νικήσει η City. Οι Spurs έδειξαν τα στοιχεία που είδαμε και την περσινή χρονιά και δείχνουν πως θα είναι εξίσου δυνατοί και φέτος, έχοντας και την εμπειρία με το μέρος τους. Για τη City, από την άλλη, τα έχουμε ξαναπεί. Θέλει πολύ δουλειά. Και ας δηλώνει ο Roberto Mancini πως ήρθε η ώρα για τίτλους.
Κατά τα άλλα πλην του ονειρεμένου ξεκινήματος της Blackpool, η οποία συνέτριψε τη Wigan με 4-0 στο DW Stadium, κάτι που δε νομίζω πως το περίμεναν πολλοί- ομολογώ πως στοιχηματικά την πάτησα- όλα τα άλλα αποτελέσματα θεωρώ πως δεν αποτέλεσαν έκπληξη. Ούτε το 3-0 της Aston Villa επί της West Ham ( και ας έχει μείνει χωρίς προπονητή η Villa), ούτε το 1-0 της Blackburn επί της Everton, ούτε το 0-0 των Bolton και Fulham και 2-2 μεταξύ Sunderland και Birmingham, αλλά ούτε και η νίκη 2-1 των Wolves απέναντι στη Stoke.
Και για να το κλείσουμε, ούτε και το 1-1 της Liverpool με την Arsenal. Στην τελική πρώτη αγωνιστική είναι. Ουδείς ποτέ φτιάχτηκε ή χαλάστηκε από το αποτέλεσμά του την πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος. Από την Premier League, μέχρι και τα πρωταθλήματα των Βιετνάμ και Βατικανού. Το παιχνίδι που μας λείπει, την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο, είναι αυτό της Manchester United που υποδέχεται τη Newcastle, στο οποίο, φυσικά, οι Red Devils είναι το φαβορί.
Ωστόσο, καλό θα ήταν να καταλάβει ο κόσμος πως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά του και να μη γκρινιάζει από τώρα. Ναι τα φαβορί είναι οι Chelsea και Manchester United. Αλλα μπορεί κανείς να ξεγράψει την Arsenal; Μπορεί κανείς να υποστηρίξει με βεβαιότητα πως η Tottenham δε μπορεί να ανέβει άλλο ένα σκαλί φέτος; Μπορεί κανείς προβλέψει τι μπορεί να κάνει ο Roy Hodgson στη Liverpool; Και φυσικά κάπου εκεί βρίσκονται και οι Aston Villa, Manchester City και Everton.
Ο,τι κι αν γίνει στο τέλος, πάντως, το ερχόμενο Μάιο, σημασία έχει πως μόλις παρακολουθήσαμε την πρώτη αγωνιστική. Και έχουμε άλλες 37. Αν μη τι άλλο έχουμε χρόνο μπροστά μας να τα δούμε και να τα σχολιάσουμε όλα. Καλή αγωνιστική σεζόν να έχουμε!
- Στο χείλος του γκρεμού οι Rangers
- Μεταγραφές ουσίας στην Αγγλία
- Στηρίζοντας συνεχώς το David De Gea
- Eξέθεσε εαυτόν και United o Ferguson
- Αποδίδοντας τα …του βασιλέως στο βασιλιά
- Οι «οιωνοί» δείχνουν κούπα στο Ουέμπλεϊ
- Ένα ντέρμπι αλλιώτικο από τα άλλα
- Stam's view from Anfield
- Ο Χαρτ δεν ήταν αρκετός
- Ο “εκκεντρικός” κύριος Balotelli
- 10:40 ‘’Ναι’’ στη χειραψία από Ferguson
- 10:12 Στην αντεπίθεση ο Wenger!
- 09:50 Στήριξε ξανά De Gea ο Fergie
- 09:36 Θα φανεί αν τα φαβορί θα ανέβουν (4-5/2/12)
- 09:32 ‘’Δεν νιώθω πίεση’’
- 09:19 ‘’Τα λύσαμε, οπότε συνεχίζουμε’’
- 09:17 Goal και over στη League 1 (4-5/2/12)
- 09:05 Ανεβάζει ρυθμούς η Standard (4/2/12)
- 08:34 Scottish Cup (preview)
- 08:27 Μάχες στην κορυφή και την ουρά (4-5/02/2012)
Στοίχημα
04/02/2012 (KΩΔ.218)
Arsenal
Blackburn
Over
04/02/2012 (KΩΔ.248)
Norwich
Bolton
Over
04/02/2012 (KΩΔ.251)
Cardiff
Blackpool
Over
04/02/2012 (KΩΔ.260)
Carlisle
Chesterfield
Over
04/02/2012 (KΩΔ.279)
Swindon
Burton Albion
Over


