Kαι φέτος Chelsea
Χαίρεται κύριοι. Φυσικά και είναι νωρίς για τέτοιου είδους προβλέψεις, μπορεί κάλιστα να πέσω έξω και γι' αυτό θα είμαστε εδώ ώστε να αντιπαραθέτουμε τις απόψεις μας. Όμως καθαρά ποδοσφαιρικά αυτή τη στιγμή αυτή είναι η γνώμη μου και σας παραθέτω και τους λόγους που με κάνουν να το πιστεύω. Είμαι καινούριος στο site, μετράω δύο μήνες, και για τυχόν διαφωνίες, σχόλια ή παρατηρήσεις που θα προκύψουν από το άρθρο μου θα ήθελα να τις συζητήσουμε ώστε όλοι να βελτιωθούμε.
Το ποδόσφαιρο, όπως και κάθε τι, αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου. Στη σημερινή εποχή που οι ομάδες προσπαθούν να μικρύνουν τους χώρους το πιο σημαντικό πράγμα είναι η μάχη του κέντρου. Αυτό το έχουν καταλάβει πια όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι οι οποίοι παίζουν με τριάδα στα χαφ (4-3-3 ή 4-2-3-1 όπου τριάδα σχηματίζουν οι δύο αμυντικοί χαφ με τον επιθετικό χαφ). Για του λόγου το αληθές ας βάλουμε κάτω μερικούς από αυτούς για να αποδειχτεί. Η κορυφαία αυτή τη στιγμή ομάδα του κόσμου, η Βarcelona παίζει εδώ και χρόνια το γνωστό 4-3-3, όπως και oι Chelsea και Bayern που είχαν πολύ καλές χρονιές, ενώ η περσινή Inter του Mourinho που σάρωσε παρατασσόταν συνήθως με 4-2-3-1.
Γίνεται αντιληπτό ότι όλες οι ομάδες που πήραν τον τίτλο στα κορυφαία πρωταθλήματα είχαν τριάδες στο κέντρο και δεν ήταν oι μόνες. Διαβάζοντας βέβαια τα όσα γράφω ίσως σας δημιουργείται η εξής απορία: "Και η United; O Ferguson δε θέλει να παίζει κυρίως 4-4-2;". Η αλήθεια είναι ότι θέλει γιατί έχει συνηθίσει αλλά μέχρι και αυτός το άλλαξε γιατί είναι πολύ έξυπνος και μπορεί να προσαρμόζεται στις ανάγκες που επιτάσσει η εξέλιξη του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι και η πιο τρανή απόδειξη. Ο Sir Alex στα εύκολα ματς μπορεί να παίζει με δίδυμο στην επίθεση αλλά σκεφτείται πως αντιμετώπισε στα κρίσιμα παιχνίδια του Chamions League Bayern Μονάχου και Milan (στα τρία από τα τέσσερα έπαιξε με 4-3-3 και στον επαναληπτικό του 2-3 με τη Milan με 4-2-3-1).
Επομένως, και φέτος θεωρώ ότι όποιος έχει την καλύτερη τριάδα στα χαφ θα πάρει το πρωτάθλημα. Και κατά την άποψή μου αυτή τη διαθέτει η Chelsea. H ομάδα του Carlo Ancelotti μπορεί να μην έκανε μπαμ μεταγραφές όπως παλιότερα, πραγματοποίησε όμως μία πολύ σημαντική προσθήκη που δεν είναι άλλη από αυτή του Ramires. O Βραζιλιάνος είναι ένας πολύ καλός και εξελίξιμος παίχτης που αν δουλέψει κι άλλο (ακόμα είναι 23) θα γίνει από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στον κόσμο. Αυτός και ο Essien θα είναι με διαφορά το καλύτερο δίδυμο αμυντικών χαφ. Και οι δύο τρέχουν ακατάπαυστα, καλύπτουν χώρους, έχουν κλεψίματα (πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο), και συν τοις άλλοις μπορούν να μεταβιβάσουν σωστά την μπάλα και να πάρουν κάποιες -όσες χρειάζεται- επιθετικές πρωτοβουλίες. Έτσι αν αναλογιστεί κανείς ότι μπροστά τους παίζει ο Lampard τότε καταλαβαίνει αμέσως ότι μιλάμε για μία εκπληκτική τριπλέτα.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Chelsea είναι το Νο 1 φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα και οι περισσότερες πιθανότητες κλείνουν στο ότι θα αντικρίσουμε ξανα την ίδια εικόνα με τη φωτογραφία που έχω επιλέξει. Γιατί δεν θεωρώ ότι οι Fletcher, Scholes,Carrich (United), Gerrard, Meireles, Cole (Liverpool), Diabi, Song, Fabregas (Arsenal) De Jong, Toure, Barry (City) μπορούν να συνθέσουν πιο δυνατή τριάδα.
- Στο χείλος του γκρεμού οι Rangers
- Μεταγραφές ουσίας στην Αγγλία
- Στηρίζοντας συνεχώς το David De Gea
- Eξέθεσε εαυτόν και United o Ferguson
- Αποδίδοντας τα …του βασιλέως στο βασιλιά
- Οι «οιωνοί» δείχνουν κούπα στο Ουέμπλεϊ
- Ένα ντέρμπι αλλιώτικο από τα άλλα
- Stam's view from Anfield
- Ο Χαρτ δεν ήταν αρκετός
- Ο “εκκεντρικός” κύριος Balotelli
- 10:12 Στην αντεπίθεση ο Wenger!
- 09:50 Στήριξε ξανά De Gea ο Fergie
- 09:36 Θα φανεί αν τα φαβορί θα ανέβουν (4-5/2/12)
- 09:32 ‘’Δεν νιώθω πίεση’’
- 09:19 ‘’Τα λύσαμε, οπότε συνεχίζουμε’’
- 09:17 Goal και over στη League 1 (4-5/2/12)
- 09:05 Ανεβάζει ρυθμούς η Standard (4/2/12)
- 08:34 Scottish Cup (preview)
- 08:27 Μάχες στην κορυφή και την ουρά (4-5/02/2012)
- 08:14 O X-MAN κοντά σας, στην δύσκολη αποστολή ανεύρεσης των “X” του κουπονιού (04/02/2012)
Στοίχημα
04/02/2012 (KΩΔ.218)
Arsenal
Blackburn
Over
04/02/2012 (KΩΔ.248)
Norwich
Bolton
Over
04/02/2012 (KΩΔ.251)
Cardiff
Blackpool
Over
04/02/2012 (KΩΔ.260)
Carlisle
Chesterfield
Over
04/02/2012 (KΩΔ.279)
Swindon
Burton Albion
Over


