Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Έχασε με εννέα παίκτες σε «τρελό» ματς η Chelsea, νίκες για τρεις

Σε ένα «τρελό» παιχνίδι που ξεκίνησε σαν εφιάλτης για εκείνη, η πρωταθλήτρια Chelsea ηττήθηκε με 3-2 από την Burnley στο Stamford Bridge με εννέα (!) παίκτες και ενώ άγγιξε την ισοφάριση. Νίκες για Huddersfield, Everton, West Bromwich, ισόπαλες Southampton και Swansea. Γκολ στην επιστροφή του ο Wayne Rooney, σκόραρε και ο Alvaro Morata στο ντεμπούτο του.

Στο Stamford Bridge η Chelsea ξεκίνησε την υπεράσπιση του τίτλου της με πολλά προβλήματα και απουσίες, τα οποία διογκώθηκαν στο 14ο λεπτό, όταν ο Gary Cahill αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη σε μια πολύ αυστηρή απόφαση. Εκεί το παιχνίδι άλλαξε ολοκληρωτικά και η Burnley εκμεταλλεύτηκε πλήρως το αριθμητικό πλεονέκτημα πετυχαίνοντας τρία τέρματα πριν το ημίχρονο.

Ο Sam Vokes άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό και έκανε το 3-0 στο 43′, ενώ στο ενδιάμεσο είχε σκοράρει και ο Stephen Ward στο 39ο λεπτό. Το παιχνίδι έδειχνε να έχει τελειώσει πριν καν αρχίσει, ωστόσο στο δεύτερο μέρος τα πράγματα άλλαξαν δραματικά. Ο Antonio Conte πέρασε στο ματς τον Morata και ο Ισπανός, στο επίσημο ντεμπούτο του, κατόρθωσε να μειώσει σε 3-1 στο 69′.

Όμως τα πράγματα έμελλε να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του Conte όταν στο 81′ αποβλήθηκε και ο Cesc Fabregas με δεύτερη κίτρινη, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα εναντίον έντεκα. Παρόλα αυτά, οι «μπλε» έδειξαν πάθος και επιμονή, «έκλεισαν» πίσω την Burnley, μείωσαν σε 3-2 με τον David Luiz στο 88′ και μάλιστα λίγο έλειψε να φτάσουν και στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις!

Στο Selhurst Park η Crystal Palace ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με το «αριστερό», αφού γνώρισε την ήττα από τη νεοφώτιστη Huddersfield με 3-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους φιλοξενούμενους ο νεοαποκτηθείς Steve Mounie, που πέτυχε δύο τέρματα και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Η ομάδα του David Wagner έκανε ονειρεμένο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, όμως χρειάστηκε ένα αυτογκόλ του Joel Ward στο 23′ για να πάρει το προβάδισμα. Η συνέχεια ανήκε στον Mounie, με τον 22χρονο επιθετικό να σκοράρει δις στο 26′ και το 78′ χαρίζοντας μια επιβλητική νίκη στην ομάδα του.

Η Everton ήταν η νικήτρια στην αναμέτρηση με την Stoke City, με τον Rooney να πραγματοποιεί ιδανική επιστροφή στο Goodison Park. Οι «Toffees» επικράτησαν με 1-0, χάρη σε τέρμα του βετεράνου επιθετικού στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, που ήταν αρκετό για να τους δώσει τη νίκη. To γκολ προήλθε από ασίστ του νεαρού Dominic Calvert-Lewin, ενώ ο Ronald Koeman παρέταξε πέντε νέα αποκτήματα στο αρχικό σχήμα (Wayne Rooney, Jordan Pickford, Davy Klaassen, Michael Keane, Sandro Ramirez)

Στο St. Mary’s, Southampton και Swansea City αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα, παρότι υπήρχαν ευκαιρίες. Οι «Saints» ήταν πιο απειλητικοί δίχως όμως να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο γκολ, τη στιγμή που η Swansea περιορίστηκε σε ορισμένες καλές στιγμές από τον Tammy Abraham.

Τέλος, στο Hawthorns η West Brom πήρε τη νίκη κόντρα στη Bournemouth χάρη σε γκολ του νεοαποκτηθέντα Ahmed Hegazi στο 31ο λεπτό. Ο Αιγύπτιος αμυντικός σκόραρε με κεφαλιά χαρίζοντας το «τρίποντο» στην ομάδα του Tony Pulis, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Jay Rodriguez για τους «Baggies» και οι Asmir Begovic, Nathan Ake και Jermain Defoe για τους «Cherries», που δεν ήταν αρκετά απειλητικοί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *