Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Απόδραση» με Mirallas και Lukaku η Everton

Με «θύτες» δύο Βέλγους, η Everton πέρασε από το King Power επικρατώντας με 2-0 της Leicester και επέστρεψε στις επιτυχίες.

Οι Kevin Mirallas και Romelu Lukaku σκόραραν στις αρχές και το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου δίνοντας την νίκη στους Toffees και ρίχνοντας τις Αλεπούδες στην 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς

Οι φιλοξενούμενοι ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και παρατάχθηκαν με τους Mirallas και Aaron Lennon πίσω από τον προωθημένο Lukaku, ενώ ο Ranieri αντικατέστησε τους τιμωρημένους Robert Huth, Christian Fuchs και Jamie Vardy με τους Marcin Wasilewski, Ben Chilwell και Shinji Okazaki.

Η πρώτη στιγμή στο ματς ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Joel Robles να αποκρούει σουτ του Okazaki, ενώ στο 15′ ο Demarai Gray έχασε την επόμενη ευκαιρία, στέλνοντας ένα σουτ λίγο άουτ. Το ματς δεν είχε πολλές καλές στιγμές στο πρώτο μέρος και οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε «ρηχά νερά».

Στο 44′ ο Funes Mori έστειλε μια κεφαλιά να περάσει εκτός εστίας και στα τέλη του ημιχρόνου οι Toffees απώλεσαν μια ακόμη ευκαιρία με τον Mirallas.

Ο Ranieri πέρασε στο δεύτερο μέρος τον Danny Drinkwater αντί του Okazaki, όμως στο 52′ ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους από τον Mirallas. Ο Robles έστειλε ένα βολέ κατευθείαν στον Βέλγο, ο οποίος με τη βοηθεια και του αμυνόμενου νίκησε τον Kasper Schmeichel για το 1-0.

Οι Foxes δυσκολεύονταν να απειλήσουν την ομάδα του Koeman, παρά και την είσοδο του Riyad Mahrez, και έχασαν τεράστια ευκαιρία μετά από αρκετή ώρα, με τον Leonardo Ulloa να αστοχεί από πολύ πλεονεκτική θέση.

Η απάντηση στις επικές ευκαιρίες ήρθε από τον Gana Gueye, που αστόχησε προ κενής εστίας στο 84ο λεπτό, για να έρθει τελικά στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Lukaku μετά από λάθος της άμυνας και ωραία ενέργεια να «κλειδώσει» την νίκη, πετυχαίνοντας το 2-0.

Με τη νίκη της αυτή, η Everton βρίσκεται στην 7η θέση με 26 βαθμούς, μακριά όμως από την εξάδα, ενώ η Leicester όπως προαναφέρθηκε είναι 16η με 17, τρεις πάνω από τον υποβιβασμό και πραγματοποιώντας ίσως την χειρότερη υπεράσπιση τίτλου που θα μπορούσε.

Η ομάδα του Koeman τώρα φιλοξενείται στις 30 του μήνα από την Hull, ενώ η Leicester υποδέχεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς την West Ham.

Συνθέσεις

Leicester: Schmeichel, Morgan, Wasilewski, Chilwell, Simpson, King (64′ Mahrez), Amartey, Albrighton, Gray (65′ Ulloa), Okazaki (46′ Drinkwater), Slimani

Everton: Robles, Williams, Holgate, Mori, Gueye, Barry (68′ Davies), Coleman, Baines, Lennon (88′ Cleverley), Mirallas (76′ Barkley), Lukaku

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *