Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

«Αστεράτα» διαπιστευτήρια στα Midlands!

Μπορεί να μην είχε κάνει εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα η Liverpool μέσα στο 2017 μέχρι πριν δέκα μέρες αλλά σήμερα πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική της εκτός έδρας νίκη με 0-1 επί της West Brom και όχι μόνο έκανε καθοριστικό βήμα εξόδου στο Champions League αλλά πήρε 6 βαθμούς από δύο εξαιρετικά επικίνδυνα εκτός έδρας παιχνίδια στη σειρά. Η Liverpool έκανε μία πολύ πειθαρχημένη εμφάνιση, δέχτηκε μόλις μία κλασική ευκαιρία σε 94 λεπτά και πήρε μία δίκαιη νίκη σε μία έδρα που είχε να νικήσει από το 2011 για το πρωτάθλημα! Μάλιστα, αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν η πρώτη νίκη με 1-0 σε παιχνίδι πρωταθλήματος για τους «Κόκκινους» μετά τις 30/12 του 2015 και το 0-1 με τη Sunderland (δεν συμπεριλαμβάνεται το 0-1 με την Everton φέτος καθώς μιλάμε για ντέρμπι). Τέτοιες νίκες θα πρέπει να γίνουν συνήθεια αν η ομάδα του Klopp αν θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο την επόμενη σεζόν. Ας δούμε όμως τι συνέβη στο Howthorns :

 

Ά Ημίχρονο :
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πάρα πολλές αξιοσημείωτες στιγμές. Δύο ομάδες που πρόσεχαν πολύ τα μετόπισθέν τους και ήθελαν πρωτίστως να ελέξγουν το ρυθμό. Η Liverpool απείλησε πρώτη με τον Firmino στο 14ο λεπτό να σουτάρει λίγο δίπλα από τον αριστερό στύλο του Foster μετά από κλέψιμο του Coutinho και πάσα του ίδιου. Η West Brom έφτασε κοντά στο 22ο λεπτό, όταν από σέντρα του Philipps στην άκρη της περιοχής προς το δεύτερο δοκάρι βρήκε τον Chadli ερχόμενο αλλά εκείνος δεν βρήκε τη μπάλα καθώς ο Firmino έκανε ελάχιστη επαφή για να μην στρωθεί η μπάλα στον Βέλγο. Λίγο αργότερα, ο Coutinho με τη μπάλα στην άκρη της περιοχής από τα αριστερά συνέκλινε και σούταρε ωστόσο η προσπάθεια του πήγε άουτ. Ο Robson Kanu λίγο αργότερα στη μοναδική στιγμή που ξέφυγε από την αμυντική τριάδα των «Κόκκινων» χωρίς να είναι offside πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Mignolet από το ημικύκλιο της περιοχής. Η Liverpool είχε την κατοχή αλλά δεν έβρισκε εύκολα χώρους. Βέβαια, κατάφερε να προηγηθεί από τη δύναμη πυρός της σημερινή της αντιπάλου. Στο επιπλέον λεπτό των καθυστερήσεων, ο Milner εκτέλεσε φάουλ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο, ο Lucas πήρε την πρώτη κεφαλιά λίγο πριν το πέναλτι και ο Firmino στο ύψος του δεύτερου δοκαριού άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Klopp, η οποία είχε εξαιρετικούς τους Can, Μatip και Firmino αλλά εκτός κλίματος τους Wijnaldum και Origi (ήταν ο παίκτης με τις λιγότερες επαφές στο γήπεδο μέχρι το 40ο λεπτό, είχε μόλις 14).

Β΄ Ημίχρονο :
Το γκολ έδωσε σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα, εν όψει του δεύτερου ημιχρόνου. Η Liverpool ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του αγώνα έχοντας τον έλεγχο, κάτι που τις έδωσε και τις ευκαιρίες να απειλήσει. Η πίεση των «Reds» για ένα δεύτερο γκολ κορυφώθηκε στο 56ο λεπτό, όταν ο James Milner από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε καθόλου καλά το σουτ στην κίνηση, μην μπορώντας να νικήσει τον Ben Foster. Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 60ο λεπτό, η Liverpool βρήκε τα δίχτυα για δεύτερη φορά με τον Divock Origi, το γκολ όμως δεν μέτρησε, καθώς ο Roberto Firmino, παίκτης που έβγαλε την ασίστ, βρέθηκε ελάχιστα εκτεθειμένος. Από κει και έπειτα η Liverpool άρχισε να πέφτει. Η κούραση ήταν λογική, ενώ και με το σκορ στο 0-1 η West Brom άρχισε να εντείνει τις προσπάθειες για ισοφάριση.

Το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης άνηκε στην ομάδα του Tony Pulis, η οποία πίεζε, πολλές φορές χωρίς ποδοσφαιρική λογική, αλλά με μπόλικο πάθος, χάνοντας και μία τεράστια ευκαιρία στο 79ο λεπτό. Ο Phillips πήρε την μπάλα στην μικρή περιοχή, όμως ο Simon Mignolet έδειξε την εξαιρετική κατάσταση που βρίσκεται αυτό το διάστημα, νικώντας έτσι τον παίκτη της West Brom και κρατώντας το 0 στην εστία του. Οι τελευταίες στιγμές του αγώνα πάντως έδωσαν την ευκαιρία στην Liverpool να το τελειώσει μία και καλή. Ο Foster έγινε… σέντερ φορ, αφήνοντας εντελώς εκτεθειμένη την εστία του, ψάχνοντας για το γκολ της ισοφάρισης, όμως αυτό παραλίγο να το πληρώσει ακριβά. Μετά από ένα κόρνερ στο 92′, ο Alberto Moreno βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια λίγο μπροστά από το κέντρο και με την αντίπαλη εστία εντελώς αφύλακτη, χωρίς όμως να σημαδέψει σωστά. Το τελικό σκορ όμως ήταν το 0-1 για τη Liverpool, η οποία πήρε ένα τεράστιο, εν όψει της τελικής ευθείας του πρωταθλήματος, και πολύ δύσκολο διπλό στο «Hawthorns», σε ένα είδος παιχνιδιού που έχει αφήσει να φύγει από τα χέρια της πολλάκις στο παρελθόν, δείχνοντας πως βρίσκει, έστω και αργά, τον χαρακτήρα που αρμόζει σε τέτοιους αγώνες.

Πηγή: liverpool.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *