Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ημιτελικός Γιουνάιτεντ – Τσέλσι με… θύμησες Μπέκαμ, Καντονά και Γκούλιτ

Θέση για να… επιστρέψει στο «Γουέμπλεϊ», στον τελικό του FA Cup το Σάββατο 1 Αυγούστου, τσέκαρε χθες η Αρσεναλ και απομένει το εισιτήριο για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, απόψε στον ημιτελικό του εμβληματικού αγγλικού σταδίου.

«Κόκκινοι διάβολοι» και «μπλε», στο ματς που κυριαρχεί στις στοιχηματικές προτάσεις, αναμετρώνται για τέταρτη φορά στη σεζόν: δύο νίκες η ManUtd στο πρωτάθλημα (4-0 στις 11/8 στο Μάντσεστερ και 2-0 στις 17/2 στο Λονδίνο) κι άλλη μια στο Λιγκ Καπ (2-1 στο Λονδίνο στις 30/10). Μ’ αυτά και μ’ αυτά η τελευταία νίκη της Τσέλσι, σε επίσημο, όταν ο τελικός του Κυπέλλου το ’18, τότε με 1-0 με πέναλτι του Αζάρ από το 22’ και τους Αντόνιο Κόντε, Ζοσέ Μουρίνιο στους δύο πάγκους.

Είναι η μόνη νίκη της Τσέλσι στα τελευταία οκτώ μεταξύ τους (1-2-5). Επιμέρους, στο Κύπελλο έχουν δώσει άλλους 16 αγώνες, 9-2-5 ο απολογισμός για τη Γιουνάιτεντ, έσχατη ισοπαλία στον προημιτελικό του 2013 στο «Ολντ Τράφορντ», 2-2 και πέρασε η Τσέλσι με 1-0 στη ρεβάνς, ματς όπου ήταν βασικός ο νυν τεχνικός της, Λάμπαρντ (με προπονητή τον Ράφα Μπενίτεθ). Σε ημιτελικό αντάμωσαν πάλι μονάχα τον Μάρτιο του 1996, στο «Βίλα Παρκ» του Μπέρμιγχαμ και η Γιουνάιτεντ είχε περάσει με 2-1 με τέρματα από Αντι Κόουλ και Ντέιβιντ Μπέκαμ, είχε ανοίξει το σκορ για τους Λονδρέζους ο Ρουντ Γκούλιτ.

Και, άλλο στοιχείο για προγνωστικά σήμερα, στο «Γουέμπλεϊ» έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές, όλες σε τελικούς: 4-0 η Γιουνάιτεντ το 1994 (με δύο γκολ από Καντονά κι ένα από Χιουζ και ΜακΚλερ), 1-0 η Τσέλσι το 2007 στην παράταση με γκολ του Ντρογκμπά και ξανά 1-0 η Τσέλσι με το γκολ του Αζάρ το 2018.

Επί των… κυπελλικών στατιστικών, η Γιουνάιτεντ μετρά 15 προκρίσεις στους τελευταίους 17 ημιτελικούς που μετείχε και αριθμεί 7/8 νίκες εσχάτως στο «Γουέμπλεϊ». Τσέλσι αντίστοιχα έχει 13/15 προκρίσεις συνολικά από ημιτελικούς.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *