Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Η Βέρντερ και ο «meistertrainer» μαθητής του Ρεχάγκελ

Bundesliga… ante portas, επαναρχίζει αύριο και από όσα έγιναν προ του lockdown, ξένισε η κάκιστη πορεία της Βέρντερ Βρέμης η οποία κινδυνεύει με υποβιβασμό. Κι όμως, όχι πολύ παλιά, υπήρξε μια μεγάλη ομάδα αυτή της Βρέμης, που έφτασε ως την κατάκτηση ενός εκπληκτικού νταμπλ το 2004. Ολα είχαν αρχίσει όμως στις 10 Μαΐου 1999, όταν ο Τόμας Σάαφ ανέλαβε για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής. «Παιδί» της ομάδας ο γεννημένος στο Μάνχαϊμ το 1961, από το 1972 και την ένταξη στην ακαδημία της, ως και τον Μάιο του 2013, ο Σάαφ συμπλήρωσε (ούτε λίγο ούτε πολύ) 41 σερί χρόνια στο club, οδηγώντας το σε μεγαλεία που ουδείς είχε διανοηθεί. Στη Βρέμη, ωστόσο, ήξερα πού πόνταραν και σε περίοδο που, αγωνιστικά, η Βέρντερ κινούνταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και υπό την απειλή του υποβιβασμού.

Διαβάστε τα καλύτερα προγνωστικά μπάσκετ

Και, μάλιστα, είχε αρχίσει τον προπονητική στα 90s: ενώ έπαιζε ακόμη στην πρώτη ομάδα, ήταν αρχικά τεχνικός της δεύτερης και, κατόπιν, βοηθός του Οτο Ρεχάγκελ. Ο μετέπειτα πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική μας έμεινε 14 χρόνια στη Βρέμη (1981-95) και τον διαδέχθηκε ο Σάαφ τον Μάη του ’99 ενώ η ομάδα κινδύνευε. Σώθηκε με νίκη στο Μόναχο επί της 1860 και κατέκτησε το Κύπελλο στα πέναλτι ενάντια στην Μπάγερν.

Πέντε χρόνια μετά, ο Σάαφ την οδήγησε στο απίθανο νταμπλ της σεζόν 2003-04. Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη η Βέρντερ έπαιζε στο Μόναχο, ούσα στο +7 από την Μπάγερν. Οι Κλάσνιτς, Μικού και Αΐλτον… αποτέλειωσαν τους Βαυαρούς, που διατηρούσαν κάποιες ελπίδες… Φρούδες, εντέλει. Απέμενε όμως ο τελικός του DfB Pokal και στις 29 Μαΐου 2004, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, η Βέρντερ με δυο γκολ του Μπορόφσκι και ένα του Κλάσνιτς επικράτησε με 3-2 επί της Αλεμάνια Ααχεν, που ως ομάδα β’ κατηγορίας είχε αποκλείσει την Μπάγερν στα ημιτελικά (!). Το νταμπλ της Βέρντερ ήταν γεγονός…

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *