Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Κόλλησαν στη βρο«Χ»ή

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Burnley και Chelsea για την 25η αγωνιστική της Premier League στο Turf Moor.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με την Chelsea να έχει τον έλεγχο και είναι περισσότερο απειλητική. Οι «Μπλε» του Λονδίνου άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7’, με τον Pedro να αξιοποιεί την ωραία μπαλιά του Moses. Οι γηπεδούχοι δεν πτοήθηκαν, ισοφαρίζοντας στο 24’ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Robbie Brady.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Conte μπήκε πιο επιθετικά, διατηρώντας την κατοχή της μπάλλας. Ωστόσο, κάθε προσπάθεια έπεφτε πάνω στην καλά οργανωμένη άμυνα της Burnley. Ο Ιταλός τεχνικός έριξε στο παιχνίδι ό,τι επιθετικό όπλο είχε, χωρίς να κατορθώσει να πετύχει το γκολ της νίκης.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Chelsea έφτασε τους 60 βαθμούς, όντας στην κορυφή της Premier League και αυξάνοντας τη διαφορά από τη δεύτερη θέση στους δέκα πόντους. Η Burnley έφτασε τους 30 βαθμούς, ισοβαθμώντας με τις Southampton και Watford στην 11η θέση.

Το ματς

Ο Sean Dyche παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2, έχοντας το Heaton κάτω από τα δοκάρια, τους Lowton, Keane, Mee, Ward στην άμυνα, τους Boyd, Barton, Westwood, Brady στο κέντρο και επιθετικό δίδυμο τους Gray και Barnes. 3-4-3 από τον Antonio Conte, με τον Courtois στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα με τους Azpilicueta, David Luiz, Cahill, κεντρικούς μέσους τους Kante, Matic, μπακ-χαφ τους Moses, Alonso και στην επίθεση τους Pedro, Hazard, να κινούνται πίσω από τον Diego Costa.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με τον Diego Costa να σπάει την μπάλα στον Hazard, αλλά ο Heaton μπλόκαρε το σουτ του Βέλγου στο 6’. Ένα λεπτό αργότερα η Chelsea άνοιξε το σκορ. Ο Moses βγήκε στην αντεπίθεση από δεξιά, έδωσε για τον Pedro και ο Ισπανός με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-0. Η Burnley απείλησε στο 19’ με ωραίο συνδυασμό των Barton και Barnes, αλλά η προσπάθεια του τελευταίου έφυγε ψηλά. Η ομάδα του Dyche ισοφάρισε στο 24’. Ο Brady με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, νίκησε τον Courtois για το 1-1. Στο 37’ ο Βέλγος είπε όχι σε τετ-α-τετ του Lowton. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Burnley είχε την πρώτη καλή στιγμή. Ο Barnes ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, βρήκε ωραία τον Gray, με τον Courtois να μπλόκαρει το σουτ του. Η Chelsea δοκίμασε να απειλήσει στο 61’, αλλά το σουτ του Azpilicueta έφυγε ψηλά. Την ίδια τύχη είχαν και οι ενέργειες των Hazard και Fabregas δέκα λεπτά αργότερα. Η Chelsea έγινε πιο επιθετική στα λεπτά που ακολούθησαν, χωρίς να κατορθώσει να πετύχει κάτι αξιοσημείωτο.

Ενδεκάδες:

Burnley: Heaton, Lowton, Keane, Mee, Ward, Boyd, Barton, Westwood, Brady (Arfield 65’), Gray (Vokes 82’), Barnes

Chelea: Courtois, Azpilicueta, David Luiz, Cahill, Moses (Willian 72’), Kante, Matic (Fabregas 67’), Alonso, Pedro (Batshuayi 87’), Hazard, Diego Costa

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *