Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Λονδρέζικος ο τελικός, με ανατροπή η Arsenal

Λονδρέζικη υπόθεση θα είναι ο τελικός του φετινού FA Cup, καθώς η Arsenal επικράτησε της Manchester City με 2-1 στην παράταση και πήρε το άλλο εισιτήριο, μετά από εκείνο που εξασφάλισε η Chelsea.

Οι «Gunners» μάλιστα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τέρμα του Sergio Aguero, ωστόσο κατάφεραν να ισοφαρίσουν και τελικά πήραν τη νίκη στο 101′ χάρη στον Alexis Sanchez. Τρίτος τελικός σε τέσσερα χρόνια για την Arsenal, που θα έχει την ευκαιρία να γίνει η ομάδα με τα περισσότερα FA Cups στην Αγγλία.

Το ματς

Ο Arsene Wenger παρέταξε πάλι την ομάδα του με το 3-4-2-1, ενώ ο Pep Guardiola επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Sergio Aguero μοναδικό προωθημένο. Η City ξεκίνησε πολύ πιο δυναμικά στο ματς και απείλησε πρώτη, ενώ η Arsenal είχε μια καλή στιγμή με τον Olivier Giroud στο 14′.

Οι «Citizens» ωστόσο ήταν καλύτεροι στις αρχές, όμως ήρθε ο τραυματισμός του David Silva στο 23′ να υποχρεώσει τον Guardiola στην πρώτη του αλλαγή. Στο 28′ ο Aguero διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι από μαρκάρισμα του Oxlade-Chamberlain, και στο 40′ ο διαιτητής ακύρωσε γκολ της ομάδας του, το οποίο πέτυχε ο ίδιος, για οφσάιντ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τη City να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και την απαραίτητη άνεση επιθετικά.

Στο 50′ ο Nicolas Otamendi παραλίγο να σκοράρει με κεφαλιά, λίγο αργότερα ο Claudio Bravo παραλίγο να υποπέσει σε μεγάλο σφάλμα χαρίζοντας γκολ στην αντίπαλη ομάδα, για να έρθει στο 62′ τελικά ο Aguero να λύσει το «γόρδιο δεσμό». Ο Αργεντινός έγινε αποδέκτης μιας εξαιρετικής ψηλοκρεμαστής μπαλιάς από τον Yaya Toure και σχεδόν ανενόχλητος νίκησε τον Petr Cech για το 1-0.

Η χαρά της ομάδας του όμως δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ. Μόλις δύο λεπτά μετά ο Mesut Ozil απείλησε με όμορφο σουτ και λίγο αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Chamberlain έστειλε μια πολύ ωραία σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Nacho Monreal με προβολή έγραψε το 1-1. Ο Toure στη συνέχεια είχε δοκάρι για τους «Πολίτες», ο Ozil έχασε επίσης μια τεράστια ευκαιρία όπως και ο Fernandinho και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί, οι «Gunners» έδειξαν τα δόντια τους και τελικά κατάφεραν να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση, ικανή να σώσει κάπως τη φετινή καταστροφική σεζόν. Ο Rob Holding είχε μια καλή στιγμή στο 97′ και τελικά ο Sanchez έγινε ο λυτρωτής. Η κακή λειτουργία της άμυνας της City επέτρεψε στον Χιλιανό να συνεργαστεί ωραία με τον Danny Welbeck και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Bravo για το 2-1.

Ευκαιρίες στη συνέχεια έχασαν και οι δύο ομάδες, με κυριότερες μία του Welbeck για τους «Gunners» και από μία των Kevin De Bruyne και Fabian Delph για τη City, όμως το τελικό σκορ δεν άλλαξε και η ομάδα του Wenger βρίσκεται στον τελικό για μια ακόμη χρονιά, αφήνοντας τον Guardiola «άτιτλο» στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία.

Συνθέσεις

Arsenal: Cech, Gabriel, Koscielny, Holding, Monreal, Chamberlain (106′ Bellerin), Xhaka, Ramsey, Ozil (119′ Coquelin), Sanchez, Giroud (83′ Welbeck)

Manchester City: Bravo, Otamendi, Kompany, Clichy, Navas, Toure, Fernandinho (99′ Fernand0), De Bruyne, Sane, Silva (23′ Sterling, 105′ Iheanacho), Aguero (99′ Delph)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *