Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ματσάρα με νικήτρια την Burnley

Η Burnley προηγήθηκε δις με δύο τέρματα διαφορά ωστόσο στο τέλος «καρδιοχτύπησε» πριν πανηγυρίσει τη νίκη με 3-2 επί της Bournemouth στο Turf Moor.

Συντριπτική κατοχή είχαν οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο η ομάδα του Sean Dyche ήταν πιο αποτελεσματική και κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες. Λίγο έλειψε να ισοφαρίσει ο Joshua King στο 95′.

Το ματς

Οι θεατές παρακολούθησαν ένα όμορφο και άκρως ενδιαφέρον παιχνίδι, όπου οι γηπεδούχοι πήραν πολύ σύντομα προβάδισμα δύο τερμάτων. Παρά την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς από τον Dan Gosling, η Burnley ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 13ο λεπτό, με εξαιρετικό σουτ του Jeff Henrdick.

Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Stephen Ward εκμεταλλεύτηκε ένα ριμπάουντ και διπλασίασε τα τέρματα των Clarets, για να απειλήσουν εκ νέου με τον Michael Keane στο 20′.

Στο 39′ ο Adam Smith βρήκε απέναντί του τον Tom Heaton, για να καταφέρουν τελικά οι φιλοξενούμενοι να μειώσουν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σε 2-1. Ο Benik Afobe βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή των αντιπάλων και νίκησε εύκολα τον Heaton.

Φτάνοντας στο 56ο λεπτό, είχαμε νέα ευκαιρία από πλευράς Burnley με τον Ashley Barnes, πριν έρθει τελικά το 3-1 από τον George Boyd. Ο άσος των γηπεδούχων πήρε μια ωραία πάσα και από πλάγια θέση έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Οι Cherries δεν τα παράτησαν, απείλησαν στο 81′ με τον Ryan Fraser, όμως άφησαν αρκετούς χώρους στους γηπεδούχους να πετύχουν ένα τέταρτο τέρμα. Έξι λεπτά πριν το φινάλε ο Andre Gray έχασε μοναδική ευκαιρία να γράψει το 4-1 σε τετ-α-τετ με τον Boruc, ενώ στο 88′ ο Scott Arfield ήταν που απέτυχε να σκοράρει για την ομάδα του Dyche.

Τα τελευταία λεπτά ήταν «θρίλερ», ο Afobe σκόραρε στο 89′ όμως το τέρμα του ακυρώθηκε, για να σκοράρει τελικά ο Charlie Daniels στο 91′ παρατείνοντας την αγωνία των θεατών. Στην τελευταία φάση του ματς ο King έπιασε ένα σουτ από το όριο της περιοχής, το οποίο πέρασε λίγο άουτ και δεν χάρισε στην Bournemouth τον βαθμό της ισοπαλίας.

 

Η Burnley, με το αποτέλεσμα αυτό πήρε βαθμολογική «ανάσα» και έφτασε στην 13η θέση με 17 βαθμούς, έναν πλέον πίσω από την Bournemouth, που είναι 11η με 18. Οι Clarets την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν την West Ham, ενώ η ομάδα του Eddie Howe φιλοξενεί την πρωταθλήτρια Leicester.

 

Συνθέσεις

Burnley: Heaton, Keane, Mee, Ward, Lowton, Defour (55′ Barnes), Marney, Arfield, Boyd (92′ Tarkowski), Henrdick, Vokes (55′ Gray)

Bournemouth: Boruc, Cook, Ake, Daniels, Francis, Gosling (72′ King), Arter, Fraser (81′ Pugh), Smith, Wilson (59′ Wilshere), Afobe

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *