Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Με hat-trick Dembele, η Celtic 6-0 την Inverness

Ο Moussa Dembele έκανε hat-trick για δεύτερο συνεχόμενο ματς κι η Celtic διέλυσε με 6-0 τηνInverness για να προκριθεί στα προημιτελικά του κυπέλλου Σκωτίας.
Ο Brendan Rodgers έκανε δύο αλλαγές στην ομάδα που νίκησε 5-2 τη St Johnstone στο McDiarmidPark την περασμένη Κυριακή, με τον James Forrest και τον Moussa Dembele (που είχε κάνει hat-trick στο Perth) να ξεκινούν στη θέση των Gary Mackay-Steven (που πήγε στον πάγκο) και PatrickRoberts (που έμεινε εκτός αποστολής)

Δύο αλλαγές και για τους Highlanders με τον Owain Fon Williams να επιστρέφει κάτω από τα δοκάρια και τον Brad McKay να ξεκινά αντί του Jamie McCart που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ως δανεικός από τη Celtic. Oι φιλοξενούμενοι έπαιζαν man-to-man με τον αριστερό μπακ CarlTremarco να ακολουθεί τον Scott Sinclair από το αριστερό μέχρι το δεξί άκρο του γηπέδου, ένα σύστημα που δεν είχε κανένα αποτέλεσμα στο πρώτο μέρος με τη Celtic να έχει τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Μόλις στο 3’ ένα σουτ του Kieran Tierney έφυγε ψηλά άουτ για να ανοίξει το σκορ στο20’ με τον Mikael Lustig. Ο Nir Bitton σήκωσε τη μπάλα πάνω από την στατική άμυνα της CaleyThistle κι ο Σουηδός δεξιός μπακ σε θέση φόρ, κοντρόλαρε και πλάσαρε ανενόχλητος τον OwainFon Williams στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Highlanders συνέχισαν να έχουν παθητικό ρόλο και προσπάθησαν να ανακόμψουν με σκληρά φάουλ τους γηπεδούχους, χωρίς αποτέλεσμα. ΗCeltic έχασε μια καλή ευκαιρία στο 39’ με τον Liam Henderson και διπλασίασε τα τέρματα της στην εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Moussa Dembele. Ο James Forrest γύρισε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής κι ο νεαρός Γάλλος σούταρε δυνατά. Η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του keeperOwain Fon Williams, για να γίνει το 2-0 στο 45’, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.

Το 3-0 έγινε στο 50’ με τον Scott Sinclair τον David Raven να κάνει ένα ηρωικό τάκλιν διώχνοντας τη μπάλα, στην πορεία της οποίας όμως είχε βρεθεί ο Moussa Dembele που με ένα έξοχο τελείωμα σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 53’ ο Owain Fon Williams απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Liam Henderson, αλλά μπορούσε να κάνει τίποτα απέναντι στον Dembele6 λεπτά αργότερα. Ο Mikael Lustig έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Γάλλος έκανε hat-trickκάνοντας με κεφαλιά το 4-0.

Η Celtic έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια ανήμπορη να αντιδράσειInverness. O James Forrest έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 68’, όμως η Celtic σταμάτησε και σημείωσε δύο ακόμα γκολ στα 4 τελευταία λεπτά. Ο James Forrest ήταν ξανά στο προσκήνιο, βγάζοντας μια εξαιρετική σέντρα στον Kieran Tierney που με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 86’. Στο 90’ ήταν ο αρχηγός των Bhoys, Scott Brown που με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 6-0 για τους Bhoys. 20 σερί νίκες και 30 ματς χωρίς ήττα για την ομάδα τουBrendan Rodgers που περιμένει την αυριανή κλήρωση, για να μάθει τον αντίπαλο της στα προημιτελικά του κυπέλλου.

Για την Inverness το ματς δεν αντέχει κριτική με τους Highlanders να φτάνουν τα 14 ματς χωρίς νίκη και να επικεντρώνονται πια στη μάχη της παραμονής.

CELTIC: Gordon, Lustig, Boyata (Toure 88), Sviatchenko, Tierney, Bitton, Brown, Forrest, Henderson (McGregor 66), Sinclair, Dembele (Ciftci 82).
INVERNESS CT: Fon Williams, Raven, Warren, McKay, Tremarco, Draper (Cole 64), Tansey, Vigurs, King (Mulraney 54), Anier, Mckay (Ebbe 64).

Πηγή: forcelticandscotland.gr

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *