Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ξεκίνησε τις έρευνες η FIFA

Στο στόχαστρο της FIFA μπήκαν 2 μεγάλες αγγλικές ομάδες της Premier League. Ο λόγος για τις Chelsea και Manchester City που θα περάσουν από…έλεγχο για χάρη των μεταγραφών τους.

Όχι, οι μεταγραφές δεν αφορούν τους παίκτες που απέκτησαν οι 2 ομάδες για την βασική τους 11άδα αλλά τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Και οι 2 ομάδες της Premier League θα έπρεπε πλέον να είναι συνηθισμένες σε κάτι τέτοιο. Η μεν Chelsea έχει περάσει από έλεγχο ήδη 3 φορές ενώ το 2009 της είχε απαγορευτεί και η αγορά νεαρού παίκτη για 2 χρόνια. Η δε Manchester City, μόλις τον Μάιο έπρεπε να πληρώσει πρόστιμο £300,000 και απαγορεύτηκε και σε εκείνη οποιαδήποτε μεταγραφή νεαρού παίκτη για 2 έτη.

Όταν το BBC ρώτησε επίσημα τις ομάδες  αν κάτι τέτοιο αληθεύει, δεν το αμφισβήτησαν και μάλιστα δήλωσαν πως ήδη βρίσκονται στη διαδικασία έρευνας από την Fifa. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της Fifa, μετακινήσεις παιδιών κάτω των 18 ετών πρέπει να γίνονται με τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Οι γονείς του παίκτη θα πρέπει να έχουν μετακινηθεί στη χώρα στην οποία βρίσκεται ο νέος σύλλογος για μη ποδοσφαιρικούς λόγους.
  • Και οι δύο σύλλογοι πρέπει να βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και ο παίκτης να είναι ηλικίας μεταξύ 16 και 18 ετών. Ακόμα και τότε, η ομάδα που τον αποκτά πρέπει να πληροί τα περισσότερα κριτήρια σχετικά με την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τις συνθήκες διαβίωσης και την υποστήριξη του.
  • Να κατοικούν σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από το σύλλογο.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *