Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Οι “αλεπούδες” έμειναν ζωντανές στο καμίνι του Pizjuan

Η Sevilla νίκησε 2-1 την Leicester στο 1ο από τα δύο παιχνίδι για την φάση των 16 του φετινού UEFA Champions League και πήρε μικρό προβάδισμα εν’όψει της ρεβάνς στην Αγγλία στις 14 Μαρτίου.

Πριν την έναρξη του αποψινού αγώνα στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας τα προγνωστικά είχαν χρίσει φαβορί την γηπεδούχο Sevilla και στο ξεκίνημα της αναμέτρησης φάνηκε να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο.

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες του Sampaoli έδειξαν στους αντιπάλους τους ποιος θα είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση και λίγο έλειψε να πάρουν το προβάδισμα στο 14ο λεπτό όταν ο Correa κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του αρχηγού των “αλεπούδων” Wes Morgan. Την εκτέλεση ανέλαβε ο νεαρός Αργεντινός ο οποίος εκτέλεσε άσχημα το πέναλτι και ο Schmeichel μπλόκαρε την μπάλα.

Το χαμένο πέναλτι δεν επηρέασε τους ποδοσφαιριστές της ισπανικής ομάδας, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και δημιουργούσε πολλά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα κυρίως από την αριστερή της πτέρυγα με Vitolo και Escudero. Στο 26′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ όταν από αριστερά ο Vitolo έβγαλε την σέντρα και από το ύψος του πέναλτι ο Sarabia με κεφαλιά νίκησε τον Schmeichel.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί το α’ ημίχρονο η Sevilla δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες ακόμη για να βάλει και άλλα γκολ, όπως εκείνη με πρωταγωνιστή τον Sarabia που έκανε την σέντρα σουτ που έδιωξε με δυσκολία ο Schmeichel Δανός τερματοφύλακας της Leicester ή το σουτ του Jovetic που κάπου κόντραρε και λίγο έλειψε να κρεμάσει τον Δανό τερματοφύλακα.

Σε όλο το α’ ημίχρονο οι παίκτες της Leicester έδειξαν να τα έχουν χαμένα, δεν μπορούσαν να κρατήσουν σχεδόν καθόλου την μπάλα στα πόδια τους και γενικά παρουσίαζαν την ίδια κάκιστη εικόνα που παρουσιάζουν φέτος στο πρωτάθλημα.

Στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο παιχνίδι και στο 57′ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα με τον Correa που είχε χάσει το πέναλτι. Στην φάση του γκολ ο Jovetic κοντρόλαρε με το στήθος, γύρισε και πάσαρε στον Αργεντινό ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Πριν το γκολ η Sevilla είχε χάσει μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της όταν στο 53′ ο Vitolo έφτασε πολύ πλάγια στην περιοχή και το σουτ του πέρασε ανάμεσα από το σώμα του Schmeichel, χτύπησε στο δοκάρι και κύλησε πάνω στην γραμμή του τέρματος πριν βγει εκτός.

Η Leicester από την πλευρά της απείλησε πρώτη φορά στο 49′ με σουτ του Ndidi που μπλόκαρε Sergio Rico και παρά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε άρχισε να πιέζει καλύτερα και να κλέβει μπάλες χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 72ο λεπτό για να δούμε κάποια απειλή από την ομάδα του Ranieri και το γκολ που πέτυχε με τον Vardy και μείωσε σε 2-1. Ο Gray που είχε περάσει νωρίτερα στο γήπεδο στην θέση του Musa συνδυάστηκε με τον Drinkwater και ο τελευταίος έδωσε την πάρε-βάλε ασίστ στον Vardy που με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι την λήξη δεν άλλαξε τίποτα και έτσι η πρόκριση θα κριθεί στον επαναληπτικό του King Power Stadium στις 14 Μαρτίου, εκεί όπου θα πάει η Sevilla έχοντας μικρό προβάδισμα με το 2-1, αλλά παραμένει το φαβορί του ζευγαριού η Leicester όμως θα προσπαθήσει να κλέψει την πρόκριση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *