Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Οι «γερόλυκοι» της Premier League

Σε προηγούμενο αφιέρωμα, ο Κώστας Μέγας σας παρουσίασε το Top-10 των νεαρών παικτών που ενδέχεται να μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια στο Νησί.

Ωστόσο, θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε και στο «αντίπαλο δέος», σε εκείνους που βρίσκονται στη δύση της καριέρας τους και παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους έχουν αγωνιστεί φέτος στην Premier League, έχοντας μετρήσει τουλάχιστον μία συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου τη σεζόν 2016-17.

 

10. Damien Delaney

 delaney

Ο αμυντικός της Crystal Palace, έχοντας κλείσει αισίως τα 35 του χρόνια, αγωνίζεται τακτικά φέτος με τους Eagles, έχοντας καταγράψει 14 συμμετοχές στην Premier League και συνολικά 1.206 λεπτά. Σε ηλικία 35 ετών και τεσσάρων μηνών, συνεχίζει ακάθεκτος, ενώ το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο.

 

9. John O’Shea

 oshea2

Ο πρώην αμυντικός της Manchester United και νυν της Sunderland, μπορεί να μην βρίσκεται πλέον στο απόγειο της καριέρας του, ωστόσο συνεχίζει να παρέχει σημαντικές λύσεις στα χέρια του David Moyes. Είναι πλέον 35 ετών και επτά μηνών και έχει συμπληρώσει φέτος 10 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένος να τα παρατήσει.

 

8. Gareth Barry

 barry

Ο βετεράνος μέσος της Everton, όχι απλώς συνεχίζει να αγωνίζεται, έχοντας κλείσει και εκείνος τα 35 και πλησιάζοντας τα 36, αλλά είναι και σημείο αναφοράς στο κέντρο των Toffees, μετρώντας 15 συμμετοχές, 2 γκολ και μία ασίστ φέτος. Έχει συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με την ομάδα του Ronald Koeman, ενώ απέδειξε πως η καριέρα του δεν τελείωσε μετά την αποδέσμευσή του από την Manchester City πριν δυόμισι χρόνια.

 

7. Heurelho Gomes

 gomes

Βασικός πορτιέρο κάτω από τα γκολπόστ της Watford, ο Βραζιλιάνος είναι ο πρώτος τερματοφύλακας στη λίστα των «γερόλυκων». Παρά το γεγονός ότι σε ενάμιση μήνα κλείνει τα 36 του, εντούτοις παραμένει ακμαίος. Μετρά 17 εμφανίσεις τη φετινή σεζόν, ενώ έχει κρατήσει και τρεις φορές ανέπαφη την εστία του. Μετά το πέρασμά του από τις Tottenham και Hoffenheim, όπου δεν κατάφερε να δείξει αυτά που είχε δείξει ως παίκτης της PSV, o Gomes δείχνει να έχει βρει την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην Watford και έχει συμβόλαιο έως το 2018.

 

6. Peter Crouch

 crouch

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον ύψους 2,01 επιθετικό της Stoke City, ο οποίος έχει περάσει από την Liverpool, έχει αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 και έχει αφήσει ιστορία με τις κεφαλιές, αλλά και τις επικές ατάκες του. Ο Crouch κλείνει τον άλλο μήνα τα 36 και, μπορεί να μην είναι βασικός στους Potters, μετρώντας μόλις εννέα εμφανίσεις, ωστόσο αποτελεί μια αξιόπιστη λύση από τον πάγκο για τον Mark Hughes.

 

5. John Terry

 terry

Ο εμβληματικός αρχηγός της Chelsea φιγουράρει στο νο5 της λίστας, αφού πριν μερικές εβδομάδες έκλεισε τα 36 του χρόνια. Μπορεί να μην έχει φέτος τη θέση που είχε στο ρόστερ των μπλε τα προηγούμενα χρόνια και να μετρά πέντε ματς στο πρωτάθλημα, ωστόσο η παρουσία του είναι πάντα καθοριστική στα αποδυτήρια. Φυσικά, δεν μπορεί να μην αναφερθεί και το γεγονός ότι έχει περάσει όλη την επαγγελματική του καριέρα στους Λονδρέζους, στους οποίους ανήκει εδώ και 18 χρόνια.

 

4. Artur Boruc

 boruc

Ο δεύτερος τερματοφύλακας της λίστας, ο 36χρονος Πολωνός είναι και φέτος βασικός στην Bournemouth, με την οποία μετρά 15 ματς φέτος και έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε τέσσερα εξ’ αυτών. Το Φεβρουάριο γίνεται 37 αλλά λογικά θα συνεχίσει την επαγγελματική του καριέρα, μιας και δεν δείχνει σημάδια κάμψης.

 

3. Gareth McAuley

 mcauley

Βασικός και αυτός, στην West Bromwich, ο Βορειοϊρλανδός δεν έχει χάσει ούτε παιχνίδι με τους Baggies φέτος, παρά το γεγονός ότι διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του. Μάλιστα, έχει πετύχει και τρία τέρματα, παρότι αμυντικός, και πρόσφατα δήλωσε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται όσο αισθάνεται πως παραμένει σε καλό επίπεδο.

 

2. Paul Robinson

 robinson

Το πάλαι ποτέ νο1 της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας, ο Paul Robinson, πλέον βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και ανήκει στην Burnley. Η παρουσία του εξαιρετικού Tom Heaton δεν του έχει επιτρέψει να πάρει τα γάντια βασικού στους Clarets, όμως με τις δύο του συμμετοχές απέναντι σε Manchester City και Stoke, λόγω του τραυματισμού του Heaton, σκαρφάλωσε στο νο2 της λίστας, όντας 37 ετών και δύο μηνών.

 

1. Shay Given

 given

Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε και στο νο1 της λίστας μας, τον «ακούραστο» και ρεκόρντμαν, Shay Given. Ο Ιρλανδός τερματοφύλακας, που το περασμένο καλοκαίρι κλήθηκε στο Euro 2016 όντας 40 ετών, συνεχίζει στην Stoke City και είναι ο δεύτερος παίκτης των Potters στη λίστα, μαζί με τον Crouch. Στις 18 Σεπτεμβρίου και την ήττα με 4-1 από την Crystal Palace, o Given έκατσε κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του, σε ηλικία 40 ετών, τεσσάρων μηνών και 29 ημερών. Ωστόσο, η επίδοσή του αυτή απέχει πολύ από το γενικό νο1 των γηραιότερων παικτών που έχουν αγωνιστεί στην Premier League, και την οποία κατέχει ο John Burridge της Manchester City, που στις 14/5/1995, σε ηλικία 43 ετών και 163 ημερών κατέρριψε το ρεκόρ, το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *