Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Πέρασε η Chelsea, με ανατροπή η West Ham

H Chelsea και η West Ham είναι οι δύο τελευταίες ομάδες που συμπλήρωσαν τους «8» του φετινού Carabao Cup, επικρατώντας των Everton και Tottenham αντίστοιχα.

Οι «Μπλε» του Λονδίνου νίκησαν την Everton με 2-1, ενώ οι «Hammers» έκαναν την ανατροπή μέσα σε 15 λεπτά και απέκλεισαν τη συμπολίτισσα Tottenham με 3-2. Έτσι, ακολούθησαν τις Arsenal, Bristol City, Bournemouth, Leicester, Manchester United και Manchester City στα προημιτελικά.

Στο Stamford Bridge, λοιπόν, ο Antonio Conte παρέταξε μια ενδεκάδα με αναπληρωματικούς, πλην του Gary Cahill και αγωνίστηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο 17χρονος Ethan Ampadu. Στον πρώτο αγώνα της Everton δίχως τον Ronald Koeman στον πάγκο της, αλλά με αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, η Chelsea άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Charly Musonda.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ο Davide Zappacosta είχε μια πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει, ενώ η Everton απείλησε με τον Wayne Rooney που ενώ βρέθηκε σε εξαιρετική θέση δεν έπιασε το σουτ που θα ήθελε. Οι «Toffees» είχαν και άλλες πολύ απειλητικές φάσεις με τους Phil Jagielka, Αaron Lennon και Ademola Lookman, όπως και οι γηπεδούχοι με τον Michy Batshuayi.

Tελικά, στο 93ο λεπτό 0 Willian «κλείδωσε» το ματς κάνοντας το 2-0 έπειτα από ασίστ του Cesc Fabregas, ενώ η Everton κατάφερε να μειώσει ένα λεπτό μετά με τον Dominic Calvert-Lewin, δίχως όμως να μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.

Στο Wembley, η Tottenham ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 6ο λεπτό με τον Moussa Sissoko, ενώ στο 37′ ο Dele Alli με ωραίο σουτ ακριβείας νίκησε τον Adrian για το 2-0. Ωστόσο τίποτα δεν είχε κριθεί εκεί. Η ομάδα του Slaven Bilic βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και αντέδρασε, αφήνοντας πίσω την κακοτυχία της.

Στο 55′ ο Andre Ayew από κοντά μείωσε σε 2-1, ο Manuel Lanzino έξι λεπτά μετά ισοφάρισε σε 2-2 και η καταπληκτική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 70′ με κεφαλιά του Angelo Ogbonna. Έτσι, οι «Hammers» ευελπιστούν πως θα καταφέρουν να ξεκινήσουν τώρα ένα καλό σερί, αφού μέχρι στιγμής η χρονιά δεν κυλά όπως θα ήθελαν.

Συνθέσεις

Chelsea: Caballero, Rudiger, Cahill, Christensen, Ampadu, Drinkwater (62′ Fabregas), Kenedy, Zappacosta, Willian, Musonda (70′ Pedro), Batshuayi (85′ Morata)

Everton: Pickford, Williams, Jagielka, Baines, Kenny, Baningime, Davies, McCarthy (64′ Calvert-Lewin), Mirallas, Lennon (74′ Lookman), Rooney (82′ Niasse)

Tottenham: Vorm, Alderweireld, Davies, Foyth, Dier, Sissoko, Alli, Rose (81′ Eriksen), Trippier, Llorente (72′ Dembele), Son (83′ N’Koudou)

West Ham: Adrian, Rice, Koyate, Ogbonna, Noble, Fernandes (78′ Obiang), Byram, Cresswell, Lanzini (88′ Arnautovic), Ayew, Carroll

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *