Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ποδαρικό με τριάρα στο Goodison Park

Η Everton επικράτησε με 3-0  της Southampton για την 20η αγωνιστική της Premier League, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη στην έδρα της για το 2017.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες μπήκαν αρκετά επιφυλακτικές στο παιχνίδι, με το 0-0 να ικανοποιεί και τις δύο. Στο δεύτερο μέρος η Everton μπήκε πιο αποφασισμένη να πάρει το ματς. Σε αυτό συνέβαλλε η αλλαγή του Enner Valencia. Ο Κολομβιανός ήταν καθοριστικός καθώς άνοιξε το σκορ στο 73’ και κέρδισε το πέναλτι στο 81’, το οποίο αξιοποίησε ο Baines. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Romelu Lukaku στο 89’.  Με τη νίκη αυτή τα «Ζαρωτά» έφτασαν τους 30 βαθμούς, παραμένοντας στην έβδομη θέση.

Στον αντίποδα η ομάδα του Claude Puel παρότι προσπάθησε να κρατήσει το μηδέν, καταφέρνοντάς το μέχρι ενός σημείου, μετά το δεύτερο γκολ κατέρρευσε. Πλέον, βρίσκεται στη δέκατη θέση με 24 βαθμούς.

Το ματς

Ο Ronald Koeman παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τους Lennon, Barkley, Calvert-Lewin πίσω από το Romelu Lukaku. 4-3-3 από τον Claude Puel, με το Fonte να παίρνει θέση στην άμυνα, τον Clasie να επιστρέφει στο κέντρο και τους Redmond, Tadic στο πλευρό του Rodriguez στην επίθεση.

Τα «Ζαχαρωτά» απείλησαν πρώτα, με το σουτ του Barkley στο 5’ να εξουδετερώνεται από το Forster. Την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Lukaku στο 17’. Για τη Southampton, ο Redmond σε δύο περιπτώσεις (13’, 19’) επιχείρησε, χωρίς αποτέλεσμα, να βρεί στόχο. Παρά την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας από τους γηπεδούχους, οι «Άγιοι» έγιναν επικίνδυνοι στο 39’. Ο Rodriguez απέφυγε δύο παίκτες, πάτησε περιοχή ,αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς σκορ, με τις δύο ομάδες να έχουν από μία αναγκαστική αλλαγή, λόγω τραυματισμών των Cedric (6’) και Calvert-Lewin (12’).

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις δύο ομάδες να επιχειρούν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Πρώτη απείλησε η Everton στο 64’, με το Lukaku να πραγματοποιεί μια κούρσα από το κέντρο, να σουτάρει, αλλά χωρίς να βρεί στόχο. Απάντηση της Southampton στο 69’, με το Redmond να φεύγει στην πλάτη της άμυνας, αλλά το σουτ του πήγε πάνω στο Yoel. Η ομάδα του Koeman άνοιξε το σκορ στο 73’. Ο Coleman έκανε τη φαλτσαριστή σέντρα από δεξιά, ο Forster είπε όχι στην κεφαλιά του Lukaku, όμως ο Valencia πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το 1-0. Στο 81’ τα «Ζαχαρωτά» κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο Yoshida ανέτρεψε το Valencia. Ο Baines ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα, κάνοντας το 2-0 για την ομάδα του. Οι «Άγιοι» δοκίμασαν να μειώσουν, αλλά ο Rodriguez νικήθηκε από τον πορτιέρο των γηπεδούχων στο 83’. Στο 89’ η Everton καθάρισε το ματς, με τον Davies να βρίσκει με ωραία κάθετη πάσα το Lukaku και το Βέλγο να κάνει το 3-0  με σουτ από το ύψος της περιοχής. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

 

Ενδεκάδες:

Everton: Joel, Baines, Funes Mori, Williams, Coleman, Gueye, Davies, Lennon (Valencia 62’), Barkley (Barry 85’), Calvert-Lewin (Mirallas 12’), Lukaku

Southampton: Forster, Cedric (Stephens 6’), Yoshida, Fonte, McQueen, Ward-Prowse, Romeu, Clasie (Long 78’), Redmond, Rodriguez, Tadic (Boufal 67’)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *