Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ποιοι ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά!

Ο Νίκος Γεωργόπουλος μία αγωνιστική πριν το τέλος της φετινής σεζόν δίνει τα δικά του βραβεία στους καλύτερους της Premier League.

Μία ακόμη σεζόν φθάνει στο τέλος της για το πρωτάθλημα της Premier League. Μπορεί την τελευταία αγωνιστική να μην υπάρχει ενδιαφέρον για τον πρωταθλητή ή το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και η φετινή σεζόν δεν είχε συγκινήσεις. Για παράδειγμα, η μάχη του Champions League δεν κρίθηκε ακόμη οριστικά αλλά μάλλον θα πρέπει να κάνουμε ακόμη κάποιες μέρες υπομονή.
  Και αυτή τη σεζόν, όπως και κάθε χρόνο, υπήρξαν κάποιοι που ξεχώρισαν. Ίσως δεν μπορούμε να τους συμπεριλάβουμε όλους αλλά θα αποπειραθούμε να αναφερθούμε σε πολλούς. Μία κορυφαία ενδεκάδα συνήθως αδικεί αρκετούς οπότε θα επιλυθεί αυτό με μία κορυφαία ενδεκάδα και επτά αλλαγές προτού γίνει αναφορά και στις εκπλήξεις της χρονιάς (δυσάρεστη και ευχάριστη) αλλά και στον καλύτερο προπονητή. Η αρχή θα γίνει με τους πρωταγωνιστές του αθλήματος και όσους μας «κέρδισαν» φέτος :
1) Τom Heaton (Burnley) :  Συνέβαλε τα μέγιστα στην παραμονή της Burnley με σταθερές και εντυπωσιακές εμφανίσεις και επεμβάσεις. Highlight της φετινής του πορείας, το UnitedBurnley 0-0 στο Old Trafford.
2)Antonio Valencia (Manchester United) : Μπορεί να ήρθε ως εξτρέμ στο Manchester όταν έφυγε ο Ronaldo ωστόσο και  φέτος (διότι το έκανε και πέρυσι αρκετά) απέδειξε πως μπορεί να υπηρετήσει και το δεξί άκρο της άμυνας με πολύ καλά ανεβάσματα, συμμετοχή στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και σταθερή παρουσία στα μετόπισθεν.
3)Τοby Alderweireld (Tottenham Hotspur) : ένας από τους δύο πυλώνες στο κέντρο άμυνας της Tottenham. Για ακόμη μία χρονιά εξαιρετικά σταθερός, με πάρα πολλά προσόντα στο ρεπερτόριο του και μέτοχος και στο σκοράρισμα.
4)Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) : ευτυχία για τον Pocchetino να έχει δεύτερο εξαιρετικό Βέλγο κεντρικό αμυντικό. Ηγετικός ο Vertonghen, εξαιρετικός με τη μπάλα και άριστα συμπληρούμενος από τον παρτενέρ του.
5)Ryan Bertrand (Southamtpon) : σε μία μέτρια χρονιά για τη Southampton ο πρώην αμυντικός της Chelsea κέρδισε τα βλέμματα με την ικανότητα του να συνεισφέρει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά στο παιχνίδι των Saints.
6)Ngolo Kante (Chelsea) : τι λόγια να χρησιμοποιήσει κανείς για τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος. Όταν ανεβάζεις επίπεδο μία ομάδα με ήδη εξαιρετικό υλικό και όντας ένας αμυντικός χαφ και όχι ένας σέντερ φορ, μάλλον κάνεις εξαιρετικά τη δουλειά σου. Και αν όχι απλά εξαιρετικά, καλύτερα από κάθε άλλον.
7)Αnder Herrera (Manchester United) : ένα από τα μπράβο που αξίζει ο Mourinho στηνManchester United καθώς θύμισε τον παίκτη που θαυμάσαμε στο Bilbao. Ο παίκτης κλειδί για τη μεσαία γραμμή των Red Devils φέτος τόσο σε κατεύθυνση παιχνιδιού όσο και παράταξη χωρίς τη μπάλα.
8)Dele Alli (Tottenham Hotspur) :  ένας παίκτης που κάθε χρόνο είναι ακόμη και καλύτερος. Η προσωποποίηση της έκρηξης της Tottenham αλλά και του μέλλοντος της ομάδας.
9)Sadio Mane (Liverpool) : ο Σενεγαλέζος έφερε πράγματα που δεν υπήρχαν στο ρόστερ της Liverpool και της έδωσε άλλη διάσταση μεσοεπιθετικά. Η καθοριστική συμβολή του ήταν οφθαλμοφανής κάθε φορά που οι Reds αγωνίστηκαν χωρίς εκείνον στην ενδεκάδα.
10)Eden Hazard (Chelsea) : φέτος είδαμε τον πραγματικό Hazard. Έναν ποδοσφαιριστή που πάντα μπορεί να κάνει τη διαφορά και κυρίως στα κρίσιμα σημεία. Μεγάλο ατού τηςChelsea στη μάχη του τίτλου.
11)Ηarry Kane (Tottenham Hotspur) : παρότι αιώνιος αντίπαλος ο πραγματικός κανονιέρης της Tottenham. Πολλά γκολ, κρίσιμα γκολ και ας είχε δύο σοβαρούς τραυματισμούς μεσούσης της σεζόν.
 
12)Simon Mignolet (Liverpool), 13) David Luiz ( Chelsea ), 14) Gary Cahill ( Chelsea ),15) Christian Eriksen (Tottenham Hotspur), 16) Leroy Sane ( Manchester City ), 17)Alexis Sanchez (Arsenal), 18) Romelu Lukaku (Everton).
 
Έκπληξη της χρονιάς : West Bromich Albion : οι Baggies χωρίς αμφιβολία ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η ομάδα του Tony Pulis έπαιξε λιγότερη άμυνα για ομάδα Tony Pulis ανά στιγμές ωστόσο βελτιώθηκε πάρα πολύ στη δημιουργία ποδοσφαίρου και κυρίως στην κόντρα επίθεση. Πολύ γρήγορα εξασφαλίστηκε η σωτηρία ενώ ισοφάρισε ρεκόρ χρόνων όσον αφορά στη συγκομιδή βαθμών.
 
Απογοήτευση της χρονιάς : West Ham United : μία ομάδα που ξεκίνησε με τρομερές φιλοδοξίες το καλοκαίρι. Ρόστερ σίγουρα για θέση στην πρώτη δεκάδα χωρίς πολλά πολλά και με πολύ καλό προπονητή. Κάτι η καθυστέρηση με την εξοικείωση στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, κάτι αποτυχημένες δαπανηρές μετεγγραφές και κάτι το κλίμα στα αποδυτήρια λόγω κάποιων προσωπικοτήτων (ξεκάθαρο παράδειγμα ο Payet) έφεραν μία πραγματικά μέτρια χρονιά.
 
Προπονητής της χρονιάς : Antonio Conte : τα θαύματα δεν αποδίδουν πάντα και δυστυχώς ο Silva δεν έσωσε τη Hull για να μπει δυναμικά σε αυτή την εξίσωση. Έτσι μονόδρομος μάλλον ο Ιταλός τεχνικός της Chelsea. Όχι τόσο διότι κέρδισε το πρωτάθλημα. Κυρίως διότι επέδειξε ποδοσφαιρικό πραγματισμό, χτίζοντας σε ένα dna που είχε η Chelsea χρόνια και κάνοντας τη μηχανή της ακόμη αποτελεσματικότερη στην πρώτη του σεζόν στο Νησί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *