Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ποιος είδε τη United και δεν την φοβήθηκε

Μπορεί να δυσκολεύτηκε λιγάκι, αλλά για ακόμη ένα ματς η Manchester United πήρε το τρίποντο.

Στην έδρα τους, οι «κόκκινοι διάβολοι» υποδέχτηκαν την Leicester που φάνηκε αρκετά διαβασμένη. Παρά το καταπληκτικό στήσιμο της άμυνας από τον Craig Shakespeare, οι «μπέμπηδες» κατάφεραν να βρουν λύση έστω και αργά στο ματς. Η υπεροχή της ομάδας του Mourinho ήταν αδιαμφισβήτητη με την κατοχή να φτάνει μέχρι και το 70% για αρκετές στιγμές στον αγώνα. Οι καταπληκτικοί Harry Maguire και Matthew James κατάφεραν να περιορίσουν την επιθετική λειτουργιά της United σε αρκετές φάσεις και απέδειξαν γιατί οι «αλεπούδες» δαπάνησαν χρήματα για την ενίσχυση του κέντρου και της άμυνάς τους.

Οι φάσεις για την Manchester United ξεκίνησαν ήδη από τα πρώτα λεπτά, όπου Pogba και Mata προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να σπάσουν τον σφιχτό αμυντικό κλοιό της Leicester χωρίς αποτέλεσμα. Ο Γάλλος μέσος ήταν η κυριότερη απειλή για τον Schmeichel, που πραγματοποίησε την πλειονότητα των σουτ στην εστία του Δανού πορτιέρο. Στο πρώτο ημίχρονο, αν και οι γηπεδούχοι βρήκαν επιτελούς δίχτυα σε δεύτερο χρόνο με τον Juan Mata, το γκολ του ακυρώθηκε ως offside και άφησε τις ομάδες να επιστρέψουν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Καλά διαβασμένος φάνηκε πως ήταν και ο Jose Mourinho που πραγματοποίησε για ακόμη μια φορά αλλαγές που βοήθησαν την ομάδα του. Παρά το πέναλτι για τους γηπεδούχους, όπου στο 53′ ο Lukaku δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα, τρία μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, ο Marcus Rashford πετυχαίνει το πρώτο γκολ για την ομάδα του και λυτρώνει τους «κόκκινους διαβόλους» στο 70‘. Η επόμενη αλλαγή του Mourinho ήταν και αυτή καθοριστική καθώς λίγο μετά και την είσοδο του Fellaini στη θέση του Mkhitaryan, ύστερα από το σουτ του Lingard η μπάλα κοντράρει πάνω στον Βέλγο και μπαίνει κατευθείαν στα δίχτυα των φιλοξενούμενων στο 82‘.

Η Leicester μετά και την είσοδο του Slimani κατάφερε να δείξει επιθετική δραστηριότητα στην μεριά της Manchester United χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το τελικό σκορ στο Old Trafford για τις 2 ομάδες είναι το 2-0. Η Manchester United παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και κλείνει τον Αύγουστο με άκρως θετικό πρόσημο μετά το 3/3. Η Leicester ύστερα από ακόμη μια ήττα, έχει συγκεντρώσει μόλις 3 βαθμoύς στον πίνακα και ο Σεπτέμβρης θα την βρει στις τελευταίες θέσεις της Premier League.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *