Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Στηρίζεται σε Aguero, Jesus ο Guardiola

Απαραίτητους για την επιθετική γραμμή της Manchester City χαρακτήρισε τους Sergio Aguero και Gabriel Jesus, ο Pep Guardiola.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχει μεγάλη συμβολή για τους «Πολίτες», καθώς μετράει 18 γκολ σε 25 ματς. Ο Βραζιλιάνος απ΄την πλευρά του, που σκόραρε στο παιχνίδι με τη West Ham, έδωσε μια επιπλέον λύση στη γραμμή κρούσης της City, με τον Pep Guardiola να τονίζει πως χρειάζεται όσο το δυνατόν περισσότερες επιθετικές λύσεις.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε: «Οι μεγάλες ομάδες χρειάζονται πολλούς επιθετικούς. Ο Sergio παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας. Έπαιξε σε όλα τα παιχνίδια, εκτός από την Barcelona για λόγους τακτικής και άλλο ένα κόντρα στην Everton, όταν είχε επιστρέψει από την Αργεντινή. Αλλά στα υπόλοιπα παιχνίδια, αν δεν ήταν τιμωρημένος, έπαιζε και μάλιστα καλά».

Για τον Gabriel Jesus, σχολίασε: «Ξέραμε από την αρχή πως έχουμε ένα νέο παίκτη και με τον Iheanacho έχουμε επτά επιθετικούς μαζί με τους εξτρέμ. Εν τέλει, το παιδί ήρθε, έπαιξε καλά και για αυτό θα συνεχίσει. Παίζουν είτε μαζί, είτε μόνοι τους. Ο Gabriel μπορεί να παίξει και στα αριστερά. Τώρα έχω πολλές επιλογές. Σε τρία παιχνίδια που έπαιξε έδειξε πολλά πράγματα από αυτά που θέλουμε. Όταν δεν έχουμε την μπάλα μας βοηθάει να πιέζουμε, με την ένταση και την κίνησή του. Ακόμη κι όταν έρχεται στο κέντρο, έχει την ικανότητα να μοιράσει την μπάλα στους συμπαίκτες του. Οπότε είμαστε χαρούμενοι. Είναι μόλις 19 ετών, οπότε έχει πολλά να βελτιώσει».

Τέλος για το ποιον τερματοφύλακα θα χρησιμοποιήσει, ανέφερε: «Στις μεγάλες ομάδες πάντα υπάρχουν καλοί τερματοφύλακες και θα αποφασίσω ανάλογα με το τι θα δω. Δεν είμαι ο τύπος που θα παίζει όλη την ώρα με την ίδια ενδεκάδα. Νομίζω πως το έχετε καταλάβει. Μία από τις ικανότητες του Claudio είναι η δυνατή του προσωπικότητα. Το να είναι αρχηγός της Χιλής και να κερδίζει το Copa America, είναι σα να παίρνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Ομάδα. Έχει παίξει σε ομάδες όπως η Barcelona, που η πίεση είναι μεγαλύτερη. Χιλιάδες φορές περισσότερο από εδώ και έπαιξε χωρίς πρόβλημα. Δεν ανησυχεί».

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *