Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Τετράλεπτη καταστροφή για Tottenham, πρόκριση με ήττα η City

Η Tottenham ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ απέναντι στην Juventus όμως τέσσερα λεπτά αδράνειας ήταν αρκετά για να στερήσουν από την ομάδα του Mauricio Pochettino το όνειρο της συνέχειας του Champions League. Οι Ιταλοί επικράτησαν τελικά με 2-1 και πήραν το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Ήττα και για την αδιάφορη μετά  το 4-0 του πρώτου αγώνα, Manchester City, με 2-1 από την Basel στο Etihad. Με αρκετούς αναπληρωματικούς παρέταξε την ομάδα του ο Pep Guardiola.

Tottenham-Juventus 1-2

Στο White Hart Lane, ο Gianluigi Buffon κλήθηκε να αντιδράσει νωρίς νωρίς μετά σε σουτ του Heung-Min Son μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης, ενώ ο Harry Kane απείλησε εκ νέου για τους Άγγλους στο 15′, οι οποίοι είχαν σωρεία ευκαιριών. Με συνολικά 12 ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και πέντε σουτ στο στόχο ήταν σχεδόν αδύνατο για τους «Spurs» να μην ανοίξουν το σκορ, κάτι που πέτυχαν με τον Son στο 39′, όταν και ο Βορειοκορεάτης με χαμηλό σουτ έγραψε το 1-0.

Η Tottenham πήγε στα αποδυτήρια έχοντας ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, ενώ και στις αρχές του δευτέρου μέρους δεν έδιξε να απειλείται ιδιαίτερα. Ωστόσο, μετά το 60′ τα πάντα στράβωσαν για το συγκρότημα του Pochettino. Αρχικά ο Paulo Dybala έστειλε ένα σουτ λίγο έξω από την εστία του Hugo Lloris, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Gonzalo Higuain εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Sami Khedira ισοφαρίζοντας σε 1-1, σκορ που ωστόσο εξακολουθούσε να δίνει την πρόκριση στους Άγγλους. Πριν όμως προλάβουν αυτοί να συνέλθουν από το σοκ, ήρθε και δεύτερο τέρμα, αυτή τη φορά από τον Dybala.

Ο έτερος Αργεντινός με δυνατό σουτ πέτυχε το 2-1 και έκανε την ανατροπή, αλλάζοντας εντελώς το πλάνο των «Spurs». Ο Pochettino πέρασε στο ματς πρώτα τον Erik Lamela και στη συνέχεια τον Fernando Llorente, η ομάδα του απείλησε αρκετά και κυνήγησε το 2-2, όμως δεν το πέτυχε ούτε με τον Son στο 83′ αλλά ούτε και με τον Kane στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να μείνει πρόωρα εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

Tottenham: Lloris, Vertonghen, Sanchez, Davies, Trippier, Dier (74′ Lamela), Dembele, Eriksen, Alli (86′ Llorente), Son, Kane

Juventus: Buffon, Benatia (61′ Lichtsteiner), Chiellini, Barzagli, Alex Sandro, Pjanic, Khedira, Matuidi (60′ Asamoah), Dybala, Costa, Higuain (83′ Sturaro)

Manchester City-Basel 1-2

Η ομάδα του Guardiola μπήκε καλύτερα στο γήπεδο και σκόραρε μόλις στο όγδοο λεπτό με τον Gabriel Jesus, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τροφοδότηση του Bernardo Silva για το 1-0. Μάλιστα, οι «Citizens» απείλησαν εκ νέου λίγο αργότερα με τον Bernardo αλλά και με τον Ilkay Gundogan.

Με την πρόκριση να έχει κριθεί προ πολλού, τα πάντα ήταν θέμα γοήτρου και ο Mohamed Elyounoussi κατάφερε να ισοφαρίσει για τους φιλοξενούμενους στο 17′ από κοντινή απόσταση. Πλήθος ευκαιριών στη συνέχεια και από τις δύο ομάδες, με το σκορ πάντως να παραμένει στο 1-1 στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη οι Ελβετοί έδειξαν να το θέλουν περισσότερο και κατάφεραν να σκοράρουν ξανά, αυτή τη φορά με τον Michael Lang, εξασφαλίζοντας έτσι μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα που πηγαίνει «τρένο» φέτος και φεύγοντας από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Σημειώνεται πως ο Guardiola κράτησε εκτός βασικές μονάδες όπως ο Sergio Aguero, o Kevin De Bruyne, o Nicolas Otamendi, o Kyle Walker και ο Ederson.

Man City: Bravo, Laporte, Stones, Zinchenko, Danilo, Toure, Gundogan (66′ Diaz), Foden (89′ Adarabioyo), Silva, Sane, Jesus

Basel: Vaclik, Suchy, Frei, Lacroix, Lang, Riveros, Zuffi, Die, Elyounoussi, Bua (68′ Stocker), Oberlin (74′ Van Wolswinkel)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *