Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Το πανόραμα της Championship στην Boxing Day

Στα σημαντικότερα παιχνίδια της Boxing Day στην Championship είχαμε την σπουδαία εκτός έδρας νίκη της Sheffield Wednesday επί της πρωτοπόρου Newcastle με 0-1, την νίκη της Reading με 3-1 εναντίον της Norwich, την ευρεία νίκη της Leeds με 4-1 στην έδρα της Preston. Επίσης είχαμε την δύσκολη νίκη της Aston Villa επί της Burton με 2-1, την ήττα της Blackburn από την Barnsley με 2-0, την νίκη της ουραγού Rotherham με 3-2 εναντίον της επίσης παραπαίουσας Wigan και τέλος την ισοπαλία 2-2 της Brentford με την Cardiff.

Οι “κουκουβάγιες” απέδρασαν με το διπλό απ’ το St Jame’s Park

Οι “κουκουβάγιες” της Sheffield Wednesday πέρασαν από την έδρα της πρωτοπόρου Newcastle, με νίκη 0-1 και παρέμειναν στις θέσεις των play-offs.

Η κεφαλιά του Ολλανδού αμυντικού Glenn Loovens στις αρχές του β’ ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 53′, αποδείχθηκε αρκετή, για να χαρίσει την νίκη στην φιλοξενούμενη Sheffield Wednesday.

Μέχρι να φτάσουμε στο γκολ, η Newcastle απείλησε πρώτη στις αρχές του αγώνα με τον Dwight Gayle, το σουτ του οποίου απέκρουσε με τα δάχτυλα ο Westwood, στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι. Η συνέχεια όμως ανήκε στις “κουκουβάγιες”, οι οποίες είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο σκορ ουκ ολίγες φορές, βρήκαν όμως μπροστά τους έναν εξαιρετικό Karl Darlow, που έδιωχνε ότι πήγαινε μέσα.

Στο 53ο λεπτό η τύχη φάνηκε να εγκαταλείπει τον γκολκίπερ της Newcastle, δεχόμενος το γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση, καθώς στην περισσότερη από μισή ώρα που απέμενε μέχρι το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν τρόπο να ξεκλειδώσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Το αποτέλεσμα αυτό διατήρησε την Wednesday στην έκτη θέση που οδηγεί στα play-offs ανόδου, ενώ με την σειρά της η ομάδα του Rafa Benitez παρέμεινε στην πρώτη θέση, νιώθει όμως πλέον καυτή την ανάσα της Brighton που απέχει μόλις έναν βαθμό και έχει παιχνίδι λιγότερο.

Παγώνια τεσσάρων αστέρων”

Η Leeds πέτυχε την τρίτη της συνεχόμενη νίκη, επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση της Preston με 4-1 και είδε τον πρώην ποδοσφαιριστή της Jermain Beckford να αποβάλλεται.

Οι παίκτες του Garry Monk πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση και βρέθηκαν να προηγούνται πολύ γρήγορα με 2-0, έχοντας πρωταγωνιστή τον Kemar Roofe, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ στο 17 και έδωσε την ασίστ για το δεύτερο του Sacko στο 23′. Στην συνέχεια τέσσερα μόλις λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι μείωσαν το σκορ, με το δυνατό σουτ του Vermijl έξω απ’την περιοχή.

Τελικά όπως αποδείχθηκε η αντίδραση της Preston ήταν παροδική, καθώς πριν βγει το ημίχρονο δέχθηκε και τρίτο τέρμα, από τον Doukara αυτή τη φορά, το σουτ του οποίου πέρασε κάτω απ’ το σώμα του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους, καθώς έμειναν με δέκα παίκτες στο 69′ λόγω αποβολής του Beckford για την αντίδραση του στην μονομαχία που είχε με τον Kyle Bartley. Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε από τον Hernandez, που σκόραρε το τέταρτο τέρμα της ομάδας του στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή εδραίωσε την Leeds στην πρώτη εξάδα και συγκεκριμένα την πέμπτη θέση, αντιθέτως η Preston υποχώρησε στην 13η θέση.

Βασιλική” νίκη για την Reading

Η Reading νίκησε 3-1 την Norwich και πέτυχε την έβδομη νίκη της στα τελευταία της εννέα παιχνίδια, ενώ η ομάδα του Alex Neil υπέστη την όγδοη ήττα της στις δέκα τελευταίες της αναμετρήσεις.

Οι Royals προηγήθηκαν εννέα λεπτά πριν την λήξη του α’ ημιχρόνου (37′) με κεφαλιά του Kermorgrant, μετά την σέντρα του Kelly. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 60ο λεπτό τα “καναρίνια” ισοφάρισαν με τον Oliveira, η χαρά τους όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς αρχικά έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Howson, με απ’ευθείας κόκκινη, για διώξιμο της μπάλας με το χέρι, πριν η μπάλα περάσει την γραμμή.

Στην συνέχεια στο επακόλουθο πέναλτι, οι γηπεδούχοι αστόχησαν με τον Kermorgrant να σημαδεύει το δοκάρι, όμως ο McCleary πήρε το “ριμπάουντ” και από κοντινή απόσταση σκόραρε σημειώνοντας το 2-1. Το υπέρ σκορ της Reading έκλεισε στο 90’+1 με τον Harriott που με ένα “γλυκό πλασέ” έγραψε το τελικό 3-1.

Η ομάδα του Jaap Stam παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, απειλώντας τις δύο πρώτες ομάδες, ενώ για τη Norwich συνεχίζεται η καταστροφική της πορεία που την βρίσκει να κατρακυλάει στην 12η θέση.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Boxing Day στην Championship:

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Brentford-Cardiff 2-2 (83′ & 90’+1 Kaikai, 24′ πεν Whittingham, 89′ Zohore)

Aston Villa-Burton 2-1 (15′ Bacuna, 78′ McCormack, 31′ Ward)

Barnsley-Blackburn 2-0 (14′ Winnall, 90’+3 Watkins)

Huddersfield-Nottingham Forrest 2-1 (53′ Palmer, 59′ αυτ Mancienne, 25′ Pereira)

Ipswich-Fulham 0-2 (36′ Martin, 78′ Sigurdsson)

Preston-Leeds 1-4 (27′ Vermijl, 17′ Roofe, 23′ Sacko, 31′ Doukara, 88′ Hernandez)

Reading-Norwich 3-1 (37′ Kermorgant, 68′ McCleary, 90’+1 Harriott, 60′ Oliveira)

Rotherham-Wigan 3-2 (8′ Belaid, 32′ D. Ward, 45’+1 αυτ Burn, 51′ Wildschut, 79′ Jordi Gomez)

Wolves-Bristol City 3-2 (3′ Edwards, 57′ Costa, 84′ πεν Cavaleiro, 38′ Abraham, 44′ Flint)

Newcastle-Sheffield Wednesday 0-1 (53′ Loovens)

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Brighton-QPR

Derby-Birmingham

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *