Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ένας στους τρεις παίκτες δεν ελέχγθηκαν για ντόπινγκ!

Σε μια απίστευτη αποκάλυψη προέβη ο οργανισμός αντι-ντόπινγκ στην Αγγλία, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε και μεταδόθηκε σήμερα από το BBC Sport, το 1/3 των ποδοσφαιριστών από τις μικρότερες κατηγορίες δεν υπεβλήθησαν σε κανέναν έλεγχο κατά την περσινή σεζόν!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τους συνολικά 1.989 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα πρωταθλήματα της Championship, της League One και της League Two τη σεζόν 2015/16, πάρθηκαν μόνο 1.204 δείγματα, κάτι που καταδεικνύει πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αθλητών δεν ελέγχθηκαν καθόλου για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πιο αναλυτικά, στην Championship ελήφθησαν 540 δείγματα από 689 ποδοσφαιριστές τουλάχιστον μία φορά, που σημαίνει ότι το 21% των παικτών δεν ελέγθηκαν καθόλου. Το ποσοστό εκτοξεύεται στη League One και τη League Two, όπου φτάνει αντίστοιχα το 53% και 57% και σίγουρα δεν δικαιολογείται για ένα τόσο σπουδαίο προϊόν και μια χώρα που «γέννησε» το ποδόσφαιρο.

stats

Αντιθέτως, στην Premier League τα πράγματα ήταν θεωρητικά πιο φυσιολογικά, καθώς η υπηρεσία αντι-ντόπινγκ εξέτασε συνολικά 799 δείγματα από τους 550 ποδοσφαιριστές που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα.

Να σημειωθεί πως στα στοιχεία αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται τα δείγματα των ποδοσφαιριστών των ομάδων Κ18 και Κ21 που ελήφθησαν, καθώς και των Εθνικών Ομάδων, τα οποία είναι υπό την εποπτεία της UEFA. Επιπλέον, αξίζει να ειπωθεί πως δεν πραγματοποιήθηκαν καθόλου έλεγχοι στην National League, η οποία αποτελεί την 5η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, και η οποία όμως είναι επαγγελματική, κάτι που προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στη γυναικεία Super League, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία, το 78% των 169 παικτριών που αγωνίστηκαν στο πρωτάθλημα, δεν υπεβλήθησαν σε κανενός είδους έλεγχο ντόπινγκ.

Η Αγγλική Ομοσπονδία (FA), λοιπόν, δεν σκοπεύει να αδρανήσει μπροστά στην κατάσταση αυτή και, υπό το φόβο του να ξεσπάσει ένα ανεπιθύμητο μεγάλο σκάνδαλο, ειδοποίησε πως θα αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των ελέγχων από τη νέα σεζόν, με το κόστος να φτάνει τα 2 εκ. λίρες.

Τέλος, άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που κατά την περσινή σεζόν κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των κανονισμών αντι-ντόπινγκ, ήταν ο Alan Judge της Brentford. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής είχε ανιχνευτεί με ποσότητες σαλβουταμόλης στον οργανισμό του μεγαλύτερες από το επιτρεπτό όριο, ωστόσο το περιστατικό οφειλόταν στη χρήση συσκευής εισπνοών άσθματος που χρησιμοποιούσε και απλώς επιπλήχθηκε για αυτό.

judge

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *