Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ένα πολυ-πολιτισμικό πρωτάθλημα!

Το 2016 φτάνει στο τέλος του και το englishfootball.gr παρουσιάζει τον αριθμό των παικτών που έχουν αγωνιστεί μέχρι σήμερα τη φετινή σεζόν.

Η Premier League βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων πρωταθλημάτων στον κόσμο, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει παίχτες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Στις πρώτες 16 στροφές της τρέχουσας περιόδου λοιπόν, έχουν αγωνιστεί 451 διαφορετικοί παίχτες, δηλαδή κάθε ομάδα έχει χρησιμοποιήσει 22-23 παίχτες κατά μέσο όρο. Ας δούμε αναλυτικά όμως από ποιες χώρες προέρχονται αυτοί οι παίχτες.

Όπως είναι λογικό η Ευρώπη συγκεντρώνει την πλειοψηφία των παιχτών, 356 στο σύνολο που αντιστοιχεί στο 79% των περιπτώσεων. Από αυτούς οι 151 είναι Άγγλοι, δηλαδή το 33% του συνόλου και 7-8 παίχτες ανά ομάδα. Στα του Ηνωμένου Βασιλείου-συμπεριλαμβανομένου και της Αγγλίας-ο αριθμός αγγίζει τους 185(41%), ενώ αν προσθέσουμε κατ’ εξαίρεση και την περίπτωση της Ιρλανδίας, το ποσοστό φτάνει στο 44,5%.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι περιπτώσεις της Ισπανίας(37), της Γαλλίας(25), του Βελγίου(21) και της Ολλανδίας(17), οι μοναδικές χώρες από την υπόλοιπη Ευρώπη με διψήφιο αριθμό εκπροσώπων και με συνολικό ποσοστό 22%. Από κει και πέρα άλλες 18 χώρες εκπροσωπούνται συνολικά από 55 παίχτες, δηλαδή το 12%.

Μεγάλη κόντρα έχουμε μεταξύ Αμερικής και Αφρικής, μιας και οι 2 ήπειροι ισοβάθμισαν με 43 εκπροσωπήσεις έκαστη-9,5%-και 19% συνολικά. Αργεντινή και Βραζιλία μετρούν 25 παίχτες-13 και 12 αντίστοιχα-ενώ οι υπόλοιποι 18 προέρχονται από 10 διαφορετικές χώρες. Από την Αφρική ξεχωρίζουν οι Νιγηρία(7), Σενεγάλη(7) και Ακτή Ελεφαντοστού(6) και οι υπόλοιπες 13 χώρες έχουν 23 παίχτες.

Φτωχοί συγγενείς όπως ήταν αναμενόμενο αποτελούν η Ασία και η Ωκεανία με 9 παίχτες συνολικά(2%). Συγκεκριμένα Αυστραλία και Νότια Κορέα έχουν από 3 εκπροσωπήσεις, ενώ από 2 και 1 αντίστοιχα έχουν Ιαπωνία και Νέα Ζηλανδία.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *