Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Ανησυχεί για τον υποβιβασμό ο Allardyce

Ο προπονητής της Crystal Palace, Sam Allardyce αποκάλυψε πόσο «φοβάται» το ενδεχόμενο υποβιβασμού της ομάδας του.

Ο τεχνικός των «αετών» ανησυχεί επίσης για τις επιπτώσεις που θα έχει ένας ενδεχόμενος υποβιβασμός και για τη φήμη του ως ειδικός στη σωτηρία ομάδων. Στο Νησί άλλωστε θεωρείται ως ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη δουλειά. H περσινή του επιτυχία, διασώζοντας τη Sunderland θεωρείται η μεγαλύτερη της καριέρας του και ήταν αυτή που οδήγησε στην πρόσληψή του στην εθνική Αγγλίας, με τη γνωστή κατάληξη.

Τα πράγματα στο Λονδίνο όμως δείχνουν διαφορετικά. Με εκείνον στο τιμόνι, η Palace έχει ρεκόρ 0-2-3 και βρίσκεται εκτός ζώνης υποβιβασμού χάρη στη διαφορά τερμάτων και κοιτά κατάματα το φάσμα του υποβιβασμού. Αναφορικά με αυτό, ο “Big Sam” τόνισε :

«Φοβάμαι πως δε θα πετύχουμε. Σίγουρα. Το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να πω ότι ήρθα εδώ και δεν κατάφερα να σώσω την Crystal Palace. Στο βιογραφικό μου δεν υπάρχει πουθενά αυτό το ψεγάδι όσο καιρό είμαι στην Premier League. Δεν το θέλω αυτό. Είναι μια δύσκολη αποστολή για να αναλάβεις, αλλά είμαι διατεθειμένος να το κάνω και να χρησιμοποιήσω όλη την εμπειρία που απέκτησα στο παρελθόν για να πω στους παίκτες : ‘κοιτάξτε, έχω υπάρξει στην ίδια θέση παλιά, αυτό πρέπει να κάνουμε’. Πάντα τρομάζεις όταν έρχεσαι για πρώτη φορά (σε μια νέα προπονητική δουλειά). Δε φοβάμαι μη χάσω τη θέση μου, ο φόβος είναι ότι δε θέλω να σπιλώσω το ρεκόρ μου και ότι θέλω να βοηθήσω την Crystal Palace να ξεφύγει από τον κίνδυνο καθώς έχει μείνει στην Premier League τόσα χρόνια τελευταία.

Πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι στην κρίση. Ας το παραδεχτούμε, βρισκόμαστε σε κρίση. Έχουμε συγκεντρώσει 16 βαθμούς σε 21 παιχνίδια και δε θα είμαστε άνετοι αν δεν έχουμε τον ίδιο αριθμό βαθμών όσων και αγώνων.

Είμαι καλός σε αυτό. Τα πεπραγμένα μου το αποδεικνύουν αλλά υπάρχουν τόσοι παράγοντες που κάνουν τη ζωή σου δύσκολη. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, οι τιμές των παικτών, οι πολλοί τραυματισμοί και το Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Όταν πηγαίνεις σε έναν νέο σύλλογο, ο φόβος είναι ο ίδιος με όταν πρωτοξεκινάς».

Η ομάδα του Allardyce, πέρα από την παραμονή, έχει στο μυαλό της και το σημερινό επαναληπτικό με τη Bolton, στα πλαίσια του FA Cup, όπου πέρυσι υπήρξε φιναλίστ.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *