Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Απίστευτο φινάλε στο Λονδίνο!

Η West Ham έδειχνε πως θα έπαιρνε την τρίτη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο ένα γκολ του Wilfried Zaha στο έβδομο (!) λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε την ισοπαλία στην ουραγό Crystal Palace με 2-2.

Ο Άγγλος εξτρέμ κατόρθωσε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, και ενώ οι «Hammers» είχαν προηγηθεί με 2-0 στο λονδρέζικο ντέρμπι. Παρόλα αυτά, η ομάδα του παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, δείχνοντας ωστόσο πως δεν θα πέσει αμαχητί.

Javier Hernandez και Andre Ayew τα τέρματα της ομάδας του Slaven Bilic, ο Luka Milovojevic σκόρερ του πρώτου τέρματος των «Eagles».

Το ματς

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 11ο λεπτό ο Patrick van Aanholt αποχώρησε τραυματίας πιάνοντας το πίσω μέρος του ποδιού του, κάτι που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, και αντικαταστάθηκε από τον Τimothy Fosu-Mensah.

Οι δύο ομάδες δεν ήταν ιδιαίτερα δημιουργικές στα πρώτα λεπτά και προσέφεραν φθηνό θέαμα. Ωστόσο, ήρθε ένα γκολ από τον Hernandez για να δώσει άλλη πνοή στο ματς. Ο Μεξικανός επιθετικός εκμεταλλεύτηκε μια ασίστ του Αaron Cresswell και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Julian Speroni για το 1-0 στο 31′.

Ελάχιστα αργότερα, ο Angelo Ogbonna πήγε να πετύχει γκολ-καρμπόν με αυτό της Τετάρτης κόντρα στην Tottenham όμως η κεφαλιά που έπιασε από κόρνερ κατέληξε λίγο άουτ. Η Palace είχε κι εκείνη μια τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει ένα λεπτό μετά, με τον Jeffrey Schlupp να μην καταφέρνει από τρομερά πλεονεκτική θέση να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους οι «Hammers» έφτασαν και σε δεύτερο γκολ. Ο ήρωας της Τετάρτης, Andre Ayew, με εξαιρετική ατομική ενέργεια έγραψε το 2-0, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα του.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι «Eagles» κατάφεραν να μειώσουν. Ο Ogbonna υπέπεσε σε πέναλτι και ο Luka Milivojevic το μετέτρεψε σε γκολ, κάνοντας το 2-1 με 40 λεπτά να απομένουν. Παρόλα αυτά, η Palace παρέμεινε σχετικά ακίνδυνη και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 77′ για να την δούμε να δημιουργεί καλές ευκαιρίες, μία με τον Zaha και μία με τον Johan Cabaye. Στις καθυστερήσεις, και ο James Tomkins σπατάλησε τεράστια φάση υπέρ της ομάδας του, όμως ο Zaha δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ο Άγγλος διεθνής στο 97′ ξέφυγε από τους Cheikhou Koyate και Declan Rice και με εξαίρετο σουτ έγραψε το 2-2, βάζοντας «φωτιά» στο Selhurst Park!

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, η West Ham συνεχίζει να βρίσκεται πολύ χαμηλά για τα στάνταρ της, όντας στη 16η θέση, ενώ η ομάδα του Roy Hodgson παρέμεινε ουραγός έχοντας 4 βαθμούς μετά από δέκα αγώνες.

Συνθέσεις

Crystal Palace: Speroni, Tomkins, Dann, Van Aanholt (11′ Fosu-Mensah), Ward (60′ Sako), Cabaye, Milivojevic, Schlupp, Loftus-Cheek, Townsend, Zaha

West Ham: Hart, Koyate, Ogbonna, Fonte (76′ Rice), Noble, Fernandes, Cresswell (45′ Masuaku), Zabaleta (62′ Antonio), Ayew, Hernandez

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *