Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Αυτή η Chelsea δεν το χάνει!

Ο Diego Costa επέστρεψε στη…ρουτίνα των γκολ, απαντώντας με τον καλύτερο τρόπο στα σενάρια που είχαν δημιουργηθεί γύρω από το μέλλον του και η Chelsea πήρε μια ακόμη σημαντική νίκη απέναντι στη Hull City με 2-0, οδηγώντας πλέον με διαφορά την κούρσα της φετινής Premier League.

Οι μπλε, μπορεί να μην πραγματοποίησαν και την καλύτερή τους φετινή εμφάνιση, ωστόσο απέδειξαν ακόμη μια φορά πως δεν «πετάνε» βαθμούς απέναντι στις πιο αδύναμες ομάδες, ενώ κράτησαν για 13η φορά φέτος ανέπαφη την εστία τους.

Ο Gary Cahill με κεφαλιά το δεύτερο τέρμα των Λονδρέζων, ντεμπούτο για τους Tigers έκανε ο Omar Elabdellaoui. Στο +8 η διαφορά της Chelsea πλέον από τη δεύτερη Arsenal.

Το ματς

Η ομάδα του Antonio Conte μπήκε με το «καλησπέρα» ιδιαίτερα θεαματικά στο ματς και δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα ο Costa επιχείρησε μια «βολίδα» που πέρασε ελάχιστα άουτ. Οι Tigers απάντησαν στο 9′ με προσπάθεια του Tom Huddlestone, ενώ στο 14ο λεπτό οι Cahill και Ryan Mason συγκρούστηκαν στον αέρα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για αρκετά λεπτά ώστε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να μεταφερθεί εκτός με φορείο ο μέσος των φιλοξενούμενων.

Στο 26′ ο Harry Maguire ξεχύθηκε προς την περιοχή των μπλε και ανακόπηκε εξαιρετικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Thibaut Courtois ήταν πολύ θετικός σε ένα ακόμη παιχνίδι, προβαίνοντας σε ορισμένες σημαντικές επεμβάσεις.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε γενικές γραμμές, ωστόσο είχε και η Hull σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει, μέχρι να έρθει το «χτύπημα» (1-0) από τον Costa. Αρχικά, ο Eldin Jakupovic είπε θεαματικά «όχι» στον Marcos Alonso, όμως στην επόμενη φάση ο Victor Moses τροφοδότησε εξαιρετικά στην περιοχή τον Ισπανό φορ, που ψύχραιμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας με…νόημα για όσους «μιλούσαν πολύ» όλο αυτό το διάστημα αναφορικά με το μέλλον του.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Tigers πήραν την κατοχή και έκλεισαν κάπως τους γηπεδούχους, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Στο 55′ ο Costa είχε νέα μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με το σουτ του να αποκρούεται σε κόρνερ, ενώ στο 66′ ο Michael Dawson σούταρε δυνατά και ο Courtois έδιωξε ξανά ωραία.

Τα λεπτά κύλησαν δίχως οι φιλοξενούμενοι να ξαναφτάσουν κοντά στην ισοφάριση, έως το 81ο λεπτό. Τότε, ο Cahill εκμεταλλεύτηκε μια εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση του Cesc Fabregas και με κοντινή κεφαλιά πέτυχε το 2-0, κλειδώνοντας τη νίκη. Μόλις τρία λεπτά αργότερα ο Costa άγγιξε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά από εξαιρετική θέση ο Jakupovic αποσόβησε, για να φτάσουμε στο 90′, όπου ο Oumar Niasse έχασε την τελευταία ευκαιρία του ματς, όταν επιχείρησε διαγώνιο σουτ το οποίο όμορφα έσωσε ο Courtois.

Οι μπλε, λοιπόν, εκτός από το ότι παρέμειναν πρώτοι, αύξησαν τη διαφορά τους από τις Liverpool, Manchester City και Tottenham λόγω των χθεσινών αποτελεσμάτων τους. Έτσι, έχουν πλέον 55 βαθμούς και είναι στο +8 από την Arsenal (47), στο +9 από τους Spurs (46), στο +10 από τη Liverpool (45) και στο +12 από τη City (43), ενώ από την United του Jose Mourinho απέχουν 14 βαθμούς!

Στον αντίποδα, η ομάδα του Marco Silva παρέμεινε στην προτελευταία θέση και χρειάζεται να κάνει «θαύματα» ο Πορτογάλος ώστε να αποφευχθεί η Championship. Έχει 16 βαθμούς, όσους και η Palace, τη στιγμή που η Swansea (17η) έχει 18 και η Middlesbrough (16η) 20.

Συνθέσεις

Chelsea: Courtois, Azpilicueta, Luiz, Cahill, Moses, Kante, Matic, Alonso, Pedro (71′ Willian), Hazard (71′ Fabregas), Diego Costa (87′ Batshuayi)

Hull: Jakupovic, Maguire, Dawson, Davies (59′ Niasse), Elabdellaoui, Mason (21′ Meyler), Huddlestone, Clucas, Robertson, Evandro, Hernandez (75′ Diomande)

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *