Englishfootball  | Αθλητικά νέα | Ειδήσεις | Premier league

Γαλλικά κλειδιά στο Old Trafford

Η Manchester United επιβλήθηκε με 2-1 της Middlesbrough για τη 19η αγωνιστική της Premier League.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους φιλοξενουμένους να περιμένουν στοχεύοντας τις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, σε μια από αυτές σκόραραν με το Leadbitter στο 67’, παγώνοντας το Old Trafford. Ο Jose Mourinho τότε άλλαξε το πλάνο του, κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική. Τελικά, η έμπνευσή πέτυχε καθώς οι παίκτες του έφτασαν στην ανατροπή με πρωταγωνιστές και σκόρερς τους Martial (85’) και Pogba (86’). Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη για τη United που έφτασε τους 36 βαθμούς. Αντίθετα, η Middlesbrough που είχε έναν εξαιρετικό Victor Valdes, έπεσε στη 16η θέση.

Το ματς

Ο Jose Mourinho παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, έχοντας τους Herrera, Fellaini, Pogba στο κέντρο και τους Martial, Mkhitaryan στα άκρα της επίθεσης, πίσω από τον Ibrahimovic. Ο Aitor Karanka επέλεξε το 4-5-1, θέλοντας να παίξει με ενισχυμένο κέντρο, με τους Downing και Traore στα άκρα και πίσω από το μοναδικό προωθημένο Alvaro Negredo.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους φιλοξενουμένους. Στο 4’ ο Traore έκλεψε από τον Herrera, έφυγε στην αντεπίθεση, αντί όμως να πασάρει στους δύο ελεύθερους συμπαίκτες του, σούταρε άουτ. Η United απάντησε στο 14’. Ο Martial βρήκε με σέντρα το Mkhitaryan, εκείνος έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Pogba με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Valdes. Στο 31’ ο Αρμένιος έπιασε το γυριστό σουτ, με τον πορτιέρο της Middlesbrough να μπλοκάρει. Νέα ευκαιρία για τον Mkhitaryan στο 37’. Αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, δοκίμασε το πόδι του, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Δεύτερο δοκάρι για τους «Κόκκινους Διαβόλους» στο 40’ με τον κεραυνό του Martial από αριστερά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ibrahimovic πέτυχε το γκολ, όμως αυτό ακυρώθηκε λόγω επιθετικού φάουλ. Το πρώτο μέρος έκλεισε με τη Middlesbrough να απειλεί με τον Leadbitter.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Manchester United να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με το τετ-α-τετ του Ibrahimovic στο 52’, να σταματά στo Valdes. Αντεπίθεση για την Boro δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Forshaw δεν μπόρεσε να νικήσει τον De Gea. Στο 66’ ο Martial δοκίμασε το πόδι του, με το Valdes να λέει όχι. Η Middlesbrough έκανε το 1-0 στο 67’. Ο Chambers σέντραρε από δεξιά, ο ανενόχλητος Negredo έκανε κεφαλιά πάσα βρίσκοντας το Leadbitter, που δε δυσκολεύτηκε να πετύχει το γκολ. Η United έγινε ακόμη πιο επιθετική στη συνέχεια, αλλά οι προσπάθειες των Ibrahimovic και Rashford έπεσαν πάνω στον εξαιρετικό Valdes. Την ίδια τύχη είχε και το πλασέ του Martial στο 82’. Ο Γάλλος τελικά έβαλε το γκολ τρία λεπτά αργότερα, εκμεταλλευόμενος την κεφαλιά πάσα του Ibrahimovic. Στο 86’ οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πέτυχαν την ανατροπή. Ο Mata έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Pogba με κεφαλιά έγραψε το 2-1. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Ενδεκάδες:

Manchester United: De Gea, Valencia, Smalling (Rashford 72’), Bailly, Blind (Rojo 64’), Fellaini (Mata 64’), Herrera, Martial, Pogba, Mkhitaryan, Ibrahimovic

Middlesbrough: Valdes, Chambers, Bernardo, Gibson, Friend, Leadbitter (Clayton 78’), Forshaw, De Roon, Traore (Fabio 82’), Downing (Ramirez 63’), Negredo

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *